Σκληρή απάντηση Νικόλα Παπαδόπουλο στον τέως Πρόεδρο




Λευκωσία: Απάντηση στις επικρίσεις του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, κατηγορώντας τον Δημήτρη Χριστόφια ότι «επιδόθηκε για άλλη μια φορά στην προσφιλή του τακτική των τελευταίων χρόνων με στόχο να αποσείσει τις βαρύτατες του ευθύνες για τη χρεοκοπία του τόπου».

«Ο κ. Χριστόφιας ξεχνά ή κάνει πως ξεχνά, ότι είναι ο ίδιος που επέμενε να μην λαμβάνει μέτρα οδηγώντας τη χώρα μας στη χρεοκοπία», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κ. Χριστόφιας ξεχνά επίσης ότι ήταν εκείνος που έφερε την Τρόικα στην Κύπρο. «Αντίθετα, το ΔΗΚΟ προειδοποιούσε από το 2009 με πολιτικό κόστος για την ανάγκη λήψης μέτρων. Αν μας άκουγε ο κ. Χριστόφιας θα αποφεύγαμε τη χρεοκοπία και τις οδυνηρές συνέπειές της», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι:

Το ΔΗΚΟ συνεχίζει να συμπεριφέρεται υπεύθυνα, να διεκδικεί και να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα • Σε αντίθεση με το ΔΗΣΥ που υπακούει τυφλά την Τρόικα, • Σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ που κρύβεται πίσω από τη στείρα άρνηση, • Σε αντίθεση με τα μικρότερα κόμματα που διαμαρτύρονται χωρίς όμως να προτείνουν κάτι, Στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ προστίθεται:

«Εμείς διασφαλίσαμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, την κρατική περιουσία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας στο νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων. Εμείς επιμένουμε στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και • στην εξομοίωση του ορισμού των μη-εξυπηρετούμενων δανείων με όσα ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη • στη θεσμοθέτηση του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών ώστε να σταματήσει η ασυδοσία τους εις βάρος των πολιτών. • στην ενίσχυση των εξουσιών του Διαμεσολαβητή. • στην αναδιάρθρωση του Συνταξιοδοτικού.

Περαιτέρω ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ με συγκεκριμένες θέσεις θα προστατεύσει τα κυπριακά νοικοκυριά, τους άνεργους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους συνταξιούχους. Καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι το ΔΗΚΟ έχει αποδείξει πως δεν διστάζει να συγκρούεται με την Τρόικα, με το δικομματισμό, αλλά και με τις ακραίες πολιτικές που μας οδήγησαν και που μπορεί να μας ξαναοδηγήσουν σε περιπέτειες.

Έψαλε το εξ αμάξης προς όλους ο Δημήτρης Χριστόφιας

Μύδρους προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις, τους τραπεζίτες και τα ΜΜΕ, μοίρασε ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας που εστίασε στην αυτοδικαίωση αλλά και στην ανάδειξη ισχυρού ΑΚΕΛ μέσα από τις κάλπες της μεταπροσεχούς Κυριακής. Δριμύ ήταν το κατηγορώ του κατά των ηγετών της δεξιάς και του κέντρου, αλλά και ανεξαρτήτων υποψηφίων με επιχείρημα ότι κάνουν λάβαρο τους τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό και τη διαστρέβλωση ενόψει της εκλογικής αντιπαράθεσης για το Ευρωκοινοβούλιο. Ο Δ. Χριστόφιας μιλώντας στους συγχωριανούς του σε συνεστίαση του προσφυγικού σωματείου Δίκωμο ’74, τόνισε ότι η έρευνα της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής ξεγύμνωσε στην κυριολεξία τους κατήγορους της Αριστεράς και της διακυβέρνησης της. Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του επικρίνοντας τον ΔΗΣΥ και τον Νικόλα Παπαδόπουλο για όσα του καταλόγιζαν και χαρακτήρισε μεσσίες τον κ. Λιλλήκα, τον κ. Πλατύ και τνο συνδυασμό του, όπως και όλους όσοι, όπως είπε, συνέδραμαν να εκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης στην προεδρία.

Κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι υπέγραψε Μνημόνιο της υποταγής, προωθεί ιδιωτικοποιήσεις και προχωρεί σε ξεπούλημα ημικρατικών αλλά και τον Νικόλα Παπαδόπουλο για όσα είπε για υποβολή προτάσεων του ΔΗΚΟ προς τον ίδιο χωρίς ωστόσο να εισακουστεί. Ο τέως Πρόεδρος επέκρινε τον σημερινό πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι παρέσυρε την κοινοβουλευτική ομάδα του να συνταχθεί με τον Συναγερμό και κάποιους άλλους στη Βουλή και έτσι μετέτρεψαν το σώμα σε κυβερνώσα Βουλή, στερώντας το κράτος 360 τόσα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο έσοδα. Στηλίτευσε τον Νικόλα Παπαδόπουλο για κάλυψη των τραπεζιτών και του τέως διοικητή της Κεντρικής. Δηκτικά υπέδειξε στον σημερινό πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι το ΑΚΕΛ και ο πατέρας του απέτρεψαν τις ιδιωτικοποιήσεις επί διακυβέρνησης Χριστόφια. Τον εξάψαλμο άκουσε και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γ. Ομήρου. Στάθηκε στην πώληση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι ουσιαστικά ο σημερινός Πρόεδρος τα χάρισε στην Τράπεζα Πειραιώς, προκαλώντας ζημιά άλλων 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο τέως Πρόεδρος προέτρεψε τους αριστερούς ψηφοφόρους να προστρέξουν στην κάλπη την Κυριακή 25 Μαΐου για «να ψηφίσουν τη μόνη ελπίδα που θα οδηγήσει στην υπεράσπιση και στην επανάκτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων». Ψήφος στο ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, υπογράμμισε, είναι ταυτόχρονα και καταψήφιση των πολιτικών της λιτότητας, της φτωχοποίησης και της μιζέριας, δηλαδή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επικρατούν στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Οσον αφορά τους ομοχώριους του, παρουσιάστηκε σίγουρος ότι θα υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και θα του δώσουν ψηλά ποσοστά.

ΠΗΓΗ: www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: