Ο Βασίλης Ράπανος διαδέχεται τον Γιάννη Κωστόπουλο στην Alpha Bank




Ανακοινώθηκε και επίσημα στην Αθήνα μετά από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank ότι αντικαταστάτης του Γιάννη Κωστόπουλου ως πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας θα είναι ο καθηγητής οικονομικών Βασίλης Ράπανος.

Εδώ και λίγες μέρες ο κ. Κωστόπουλος, 76 ετών,  είχε γνωστοποιήσει σε στενούς συνεργάτες του την απόφασή του να αποχωρήσει από την διοίκηση της τράπεζας που ίδρυσε η οικογένειά του, και στο τιμόνι της οποίας ήταν από το 1973. Έλεγε ότι είναι ήσυχος πιά, μετά τις φουρτούνες που  πέρασε η τράπεζα μέσα στην οικονομική κρίση, ότι η κατάσταση έχει πλέον ομαλοποιηθεί.

Στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, εξελέγησαν στο νέο διοικητικό συμβούλιο ο Shahzad Shahbaz σε αντικατάσταση του Αθανασίου Μ. Βερέμη, ο Ευθύμιος Ο. Βιδάλης σε αντικατάσταση του Παύλου Γ. Καρακώστα και ο Ibrahim S. Dabdoub σε αντικατάσταση του Γεωργίου Ε. Αγουρίδη.

Κατόπιν αυτού το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Μη εκτελεστικό μέλος:

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ο Βασίλειος Θ. Ράπανος.

Εκτελεστικά μέλη

Διευθύνων σύμβουλος, ο Δημήτριος Π. Μαντζούνης.

Εντεταλμένοι σύμβουλοι, οι γενικοί διευθυντές, Σπύρος Ν. Φιλάρετος, Αρτέμης Χ. Θεοδωρίδης και Γεώργιος Κ. Αρώνης.

Μη εκτελεστικά μέλη

Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης και η Ιωάννα Ε. Παπαδοπούλου.

Μη εκτελεστικά ανεξάρτητα μέλη

Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ο Μηνάς Γ. ΤΠΕ, CNAάνες.

Μέλη, οι Παύλος Α. Αποστολίδης, Ευάγγελος Ι. Καλούσης, Ιωάννης Κ. Λύρας, Ibrahim S. Dabdoub και Shahzad Shahbaz.

Μη εκτελεστικό μέλος, κατ` άρθρο 1 ν. 3723/2008, το Ελληνικό Δημόσιο, διά του υπ` αυτού ορισθέντος (βάσει της υπ` αριθ. 26320/Β 1278/18.6.2010 απόφασης του υπουργού Οικονομικών) εκπροσώπου του Σαράντη-Ευάγγελου Γ. Λώλου.

Μη εκτελεστικό μέλος κατ` άρθρο 6 παρ. 9 ν. 3864/2010, η Παναγιώτα Σ. Ιπλιξιάν, ως εκπρόσωπος και δυνάμει υποδείξεως (διά της υπ` αριθ. 18/28.1.2014 επιστολής) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο κ. Βασίλης Ράπανος, 67, ήταν τον Ιούνιο του 2012 επιλογή του πρωθυπουργού Αντωνη Σαμαρά για την θέση του Υπουργού Οικονομικών. Αλλά λίγες μέρες πρίν από την ορκωμοσία του, ο κ. Ράπανος ανακοίνωσε ότι αντιμετώπιζε, τότε, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, λόγω του οποίου οι γιατροί του είχαν απαγορεύσει να αναλάβει μία τέτοια απαιτητική και ψυχοφθόρα εργασία. Έκτοτε, το πρόβλημα ξεπεράστηκε.

ΠΗΓΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΚΥΠΕ, CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: