Υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών ο “εισβολέας” στο Λευκό Οίκο




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: www.mignatiou.com, Reuters, ANA-MPA

Για έλεγχο σταμάτησαν ένστολοι των Μυστικών Υπηρεσιών ένα αυτοκίνητο Honda, το οποίο ακολουθούσε το “τζιπ” στο οποίο επέβαιναν οι δύο κόρες του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στη λεωφόρο Πενσιλβάνια, στην Ουάσιγκτον. Ο οδηγός είχε στην κατοχή του επίσημη κάρτα εισόδου στο παρακείμενο υπουργείο Οικονομικών.

Εκπρόσωπος των Μυστικών Υπηρεσιών Ασφαλείας δήλωσε ότι το αυτοκίνητο εισήλθε στο σημείο ελέγχου επί της 17ης οδού και της λεωφόρου Πενσιλβάνια, όπου ακινητοποιήθηκε αμέσως από ένστολους των Μυστικών Υπηρεσιών.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη, ενώ αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο όχημα για εκρηκτικές ύλες. Στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκε τίποτα το ύποπτο. Ενόσω διεξαγόταν η έρευνα στο αυτοκίνητο, κανείς δεν ήταν σε θέση να εισέλθει ή να εξέλθει από τον Λευκό Οίκο. Χρειάστηκε μία ώρα έως ότου επιβεβαιωθεί ότι δεν υπήρχε κίνδυνος.

Η προεδρική φρουρά συνέλαβε τον Μάθιου Εβαν Γκόλντστεϊν (φωτογραφία), 55 χρονών, υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, που εργάζεται στην αμερικανική Εφορία (IRS). Το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Λευκό Οίκο, στην 15η οδό της αμερικανικής πρωτεύουσας. Μετά την επίθεση στο Οχάιο από Αμερικανούς τρομοκράτες, το 1996, αποφασίστηκε να κλείσει για τα αυτοκίνητα το κομμάτι της Λεωφόρου Πενσιλβάνια, που εκτείνεται από την 15η μέχρι την 17η οδό.

Η αυτοκινητοπομπή συνόδευε τις κόρες του κ. Ομπάμα, τη Σάσα και τη Μάλια, οι οποίες επέστρεφαν από το σχολείο συνοδευόμενες όπως πάντα από αστυνομική δύναμη.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα βρισκόταν στο Λευκό Οίκο εκείνη τη στιγμή, όπου συζητούσε με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι για την απαγωγή των κοριτσιών στη Νιγηρια από τρομοκράτες, που έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: