Γιούνκερ: Η κρίση θα τελειώσει όταν μειωθεί η ανεργία




Η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει τελειώσει, όσο η ανεργία παραμένει τόσο υψηλή, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Jean-Claude Juncker, επισημαίνοντας παράλληλα την άνοδο του λαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη («Front runner for EU’ stop job: The crisis is not over»).

Ο Jean-ClaudeJuncker τόνισε ότι δεν είναι σωστό να καθησυχάζεις τον κόσμο λέγοντας ότι έχει τελειώσει η οικονομική κρίση. Παρά την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη ο κ. Juncker δηλώνει ότι δεν θέλει να μιλάει για το τέλος της κρίσης.

«Με υψηλή την ανεργία, κυρίως στους νέους της Ευρώπης δεν μπορείς να λες στον κόσμο ότι η κρίση έχει τελειώσει. Η κρίσει θα τελειώσει όταν μειωθεί η ανεργία» δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα το ένα τέταρτο του ενεργού πληθυσμού της Ελλάδας και της Ισπανίας είναι άνεργοι.

http://www.cnbc.com/id/101674444

GUNTHER OETTINGER: ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ 

Τον καθορισμό προσωρινής τιμής για το ρωσικό φυσικό αέριο έως το τέλος του μήνα, κατόπιν διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη  διακοπή στην τροφοδότηση με φυσικό αέριο, υποσχέθηκε ο Επίτροπος Ενέργειας, Günther Oettinger, σε συνέντευξή του στην WALL STREET JOURNAL («Russia, Ukraine Gas Price Could Come Soon, EU Official Says», Vanessa Mock).

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ότι διενεργούνται συνομιλίες με τη Ρωσία και την Ουκρανία, για την επίτευξη λύσης, πριν την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαΐου, που έθεσε η Μόσχα στο Κίεβο για την προπληρωμή της κατανάλωσης φυσικού αερίου του επόμενου μήνα.

Ο Günther Oettinger αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στους αγωγούς φυσικού αερίου, χαρακτηρίζοντας τον South Stream, ως «πολιτικό σχέδιο» που έχει στόχο την παράκαμψη της Ουκρανίας. «Γενικότερα, ο South Stream έχει νόημα εάν δεν έχεις εμπιστοσύνη στην Ουκρανία και επιθυμείς την παράκαμψή της» δήλωσε προσθέτοντας ότι αντίθετα ο ίδιος αντιμετωπίζει την Ουκρανία ως εταίρο. Σημείωσε ωστόσο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να μπλοκάρει τον South Stream, αλλά θα ζητήσει την συμμόρφωσή του με τις απαιτήσεις της ΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος και με τη νομοθεσία για τους διαγωνισμούς και την ανταγωνιστικότητα.

Η μείωση της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο παραμένει προτεραιότητα για τον GüntherOettinger και γι’ αυτό το λόγο διερευνάται η ενίσχυση της τροφοδότησης από το νορβηγικό φυσικό αέριο και ενδεχομένως από το Ισραήλ, τον Λίβανο και την Ελλάδα. Δίδεται επίσης προτεραιότητα στον Διαδριατικό Αγωγό φυσικού αερίου που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία Θάλασσα στην Ελλάδα, στην Αλβανία και στην Ιταλία.

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304908304579561724090649060?KEYWORDS=greece&mg=reno64-wsj

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: