Γιώργος Καμίνης: «Πιο αισιόδοξος για το μέλλον της Αθήνας»




«Με το σημερινό αποτέλεσμα γίνομαι πιο αισιόδοξος για το μέλλον της Αθήνας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, από το εκλογικό του κέντρο, στο οποίο προσήλθε, προκειμένου να ευχαριστήσει τους πολίτες, που τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

«Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες ψήφισαν για την αθήνα» είπε ο κ. Καμίνης και ευχαρίστησε όλους γιατί «έβαλαν την πόλη πάνω από την πόλωση και τον κομματισμό».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στον αντίπαλό του, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, λέγοντας πως χάρηκε, γιατί σ΄αυτόν τον αγώνα γνώρισε έναν νέο άνθρωπο, τον οποίο καλεί να συνεργαστούν στο δημοτικό συμβούλιο.

«Με τον κ. Σακελλαρίδη και το σύνολο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης θα έχουμε μια δημοκρατική συνεργασία» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και απευθυνόμενος στους πολίτες είπε: «Δείξατε έναν δρόμο ενότητας, δουλειάς και δημιουργίας. Επιτέλους, ένας άλλος δρόμος για να κάνουμε πράγματα. Σας καλώ να παραδώσουμε, στο τέλος της τετραετίας, μία πρωτεύουσα αντάξια της πατρίδας μας».

Δήλωση Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Σήμερα, ο λαός της Αθήνας έκανε τη δημοκρατική επιλογή του, η οποία είναι απολύτως σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ το Γιώργο Καμίνη κι εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα θητεία του.

Η Ανοιχτή Πόλη απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Δώσαμε έναν αγώνα με πάθος κι έμπνευση, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στα πιστεύω και τις αξίες μας. Αποδείξαμε τη δύναμη της συλλογικότητας. Αποδείξαμε ότι μια αριστερή αυτοδιοικητική πρόταση μπορεί να έχει μαζική απήχηση και να νικήσει.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους της Ανοιχτής Πόλης που δούλεψαν επί μήνες στις γειτονιές της Αθήνας. Ευχαριστώ όσους και όσες συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο μας, καθώς και τους ψηφοφόρους που μας τίμησαν, ιδιαίτερα όσους έκαναν την υπέρβαση στο δεύτερο γύρο.

Τα επόμενα πέντε χρόνια, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα στο πλευρό όλων των πολιτών της Αθήνας, για το δικαίωμα τους για αξιοπρεπή διαβίωση σε μια ανθρώπινη πόλη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μια Αθήνα της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Σε ποια δημοτικά διαμερίσματα πήραν τις περισσότερους ψήφους οι Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Γιάννης Μώραλης και Βασίλης Μιχαλολιάκος

Στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας (Εξάρχεια, Νεάπολη, Μουσείο και Πεδίο του Άρεως, Ευελπίδων, Άγιος Κων/νος, Άγιος Παύλος στην Πλατεία Βάθη, Ιστορικό Κέντρο, Ψυρρή, Πλάκα, Κουκάκι, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, Ιλίσια), με ποσοστό 59,82% και στο 6ο διαμέρισμα (Άνω Κυψέλη, Κυψέλη, Πλατεία Αμερικής και Πλατεία Αττικής) με ποσοστό 54,15%, πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, που αναδεικνύεται εκ νέου νικητής στις δημοτικές εκλογές. Ο κ. Καμίνης λαμβάνει 29 έδρες.

Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης έλαβε τα υψηλότερα ποσοστά στο 4ο διαμέρισμα (Τρεις Γέφυρες, Κάτω Πατήσια, Θυμαράκια, Σεπόλια, Άγιος Μελέτης, Λόφος Σκουζέ, Κολοκυνθού, Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος) με ποσοστό 54,43% και στο 3ο διαμέρισμα (Μαρκόνι, Βοτανικός, Ρουφ, Κεραμεικός- Μεταξουργείο, Ελαιώνας, Θησείο, Κάτω και Άνω Πετράλωνα) με ποσοστό 53,36%. Ο κ. Σακελλαρίδης λαμβάνει πέντε έδρες.

Ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης λαμβάνουν από τέσσερις έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ο κ. Νίκος Σοφιανός και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης λαμβάνουν από δύο έδρες. Από μία έδρα λαμβάνουν ο κ. Βασίλης Καπερνάρος, ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου και ο κ. Νίκος Αβραμίδης.

Ο κ. Γ. Μώραλης, νέος δήμαρχος Πειραιά από την 1η Σεπτεμβρίου, έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά στο 4ο διαμέρισμα (59,45%) και στο 3ο διαμέρισμα (58,29%), λαμβάνοντας 21 έδρες. Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό (50,44%) στο 1ο διαμέρισμα Πειραιά και λαμβάνει τρεις έδρες.

ΠΗΓΗ: ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: