Eurostat: Μικρότερη από την αναμενόμενη η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη




Η ανάκαμψη που σημειώθηκε στις οικονομίες των κ-μ της Ευρωζώνης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 υπήρξε ασθενής, παρά την ισχυρή ανάκαμψη στη Γερμανία, επισημαίνει ο BrianBlackstone σε ανταπόκριση από την Φρανκφούρτη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της Wall Street Journal με τίτλο EuroZone Economy Shows Weaker ThanExpected Expansion, αναφορικά με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη, συνολικά, υπολογίστηκε στο 0,2% για το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι του 0,4% που αναμενόταν από τους οικονομολόγους, αύξηση που μεταφράζεται σε ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης 0,8%, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για όλο και πιο βαθιά απόκλιση μεταξύ των 18 χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ενώ σχολιάζει ότι τα νέα στοιχεία της Eurostat  αυξάνουν την πίεση στην ΕΚΤ να λάβει επιπλέον μέτρα για την αποφυγή μιας μακράς περιόδου χαμηλού πληθωρισμού και οικονομικής στασιμότητας.

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat , κατά το διάστημα αυτό, μόνο έξι χώρες της Ευρωζώνης σημείωσαν ανάπτυξη, μεταξύ αυτών μικρές οικονομίες όπως η Λετονία, η Σλοβακία και το Βέλγιο.

«Η έκθεση είναι πολύ απογοητευτική, καθώς υποδηλώνει ότι η Ευρωζώνη απέχει πολύ από το να φτάσει την ταχύτητα που απαιτείται για μια βιώσιμη ανάκαμψη», σχολιάζει ο οικονομολόγος της ING, Peter Vanden Houte

http://online.wsj.com/articles/euro-zone-economy-shows-weaker-than-expected-expansion-1400145062

Στο θέμα αναφέρεται και η ανταπόκριση του DavidJolly στην ηλεκτρονική σελίδα των New York Times με τίτλο EuroZone Economy Grows More Slowly Than Expected, όπου επίσης επισημαίνεται η ισχνή ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014. Ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι, αν και τα στοιχεία δεν είναι τελικά, είναι η πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια που η Ευρώπη ξεπερνά τις ΗΠΑ σε ρυθμό ανάπτυξης.

http://www.nytimes.com/2014/05/16/business/international/euro-zone-economy-grows-more-slowly-than-expected.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: