Αισιόδοξοι έναντι του κ. Σαμαρά οι αναγνώστες του Bloomberg




Την αισιοδοξία τους έναντι του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, εξέφρασαν οι επαγγελματίες (στελέχη χρηματαγορών και διαχειριστές κεφαλαίων) συνδρομητές του BLOOMBERG («Europe Deflation Risk Seen by 74% in Global Investor Poll», Rich Miller) σε σχετική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για την πορεία της διεθνούς οικονομίας.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προέβη στην επιτυχή πώληση κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο, για πρώτη φορά από το 2010, έλαβε 37% θετικών, αισιόδοξων ψήφων, μεταξύ των 594 επαγγελματιών συνδρομητών του Bloomberg, οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 24 Απριλίου. Το στατιστικό λάθος της δημοσκόπησης τοποθετείται στο συν, πλην 4%.

Μολονότι όχι στον ίδιο βαθμό, οι επαγγελματίες των χρηματαγορών παραμένουν αισιόδοξοι και για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, με τις ανησυχίες να εστιάζονται στην ουκρανική κρίση και στον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη. Το 40% δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται, το 43% ότι παραμένει σταθερή, ενώ μόλις το 12% ότι επιδεινώνεται. Παρά ταύτα διαπιστώνεται περισσότερη αυτοσυγκράτηση σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, όπου το 59% διαπίστωνε βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι συνδρομητές του Bloomberg εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της ιαπωνικής, κινεζικής και ρωσικής οικονομίας, ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της αμερικανικής και βρετανικής οικονομίας.

http://www.bloomberg.com/news/2014-05-11/europe-deflation-risk-seen-by-74-in-global-investor-poll.html

*Αναφορά στην πτώση που παρουσίασε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες κάνει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του CNBC («Europe shares close at 6-year highs, boosted by mining sector») σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με στελέχη των αγορών, αυτή οφείλεται στην αβεβαιότητα που διαμορφώνεται ενόψει των ευρωεκλογών και στο ενδεχόμενο επικράτησης του αριστερού ριζοσπαστικού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φέρεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

http://www.cnbc.com/id/101662534

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: