Σε διαθεσιμότητα ο γιός του Μπαλτάκου από το Λιμενικό – “Πλακώθηκε” με Χρυσαυγίτες




Θερμό επεισόδιο με ύβρεις, μπουνιές και κλωτσιές σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στον 1ο όροφο του κτιρίου της Βουλής μεταξύ του Γεώργιου – Δημήτριου Μπαλτάκου, γιου του αποπεμφθέντος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση του υποκλαπέντος πλην σοκαριστικού διαλόγου του Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο υιός του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης κατευθύνθηκε εν εξάλλω προς το γραφείο της Χρυσής Αυγής, χτυπώντας τις πόρτες και απειλώντας «θεούς και δαίμονες». Κατά πληροφορίες, ο Γεώργιος – Δημήτριος Μπαλτάκος βρισκόταν στο γραφείο του πατέρα του στη Βουλή, όταν αποφάσισε να κινηθεί προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων της Χρυσής Αυγής, κατα την έφοδό του, ο γιος του κ. Μπαλτάκου πρόλαβε και χαστούκισε τον βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη, κλώτσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και γρονθοκόπησε τον Νίκο Κούζηλο. Στο θερμό επεισόδιο ενεπλάκησαν άμεσα οι Ηλίας Παναγιώταρος, Δημήτρης Κουκούτσης, ενώ προσπάθησε να παρέμβει και ο αστυνομικός του κ. Μπαλτάκου. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της ασφάλειας της Βουλής που οδήγησε εκτός Κοινοβουλίου τον Γεώργιο – Δημήτριο Μπαλτάκο.

Σε διαθεσιμότητα από το Λιμενικό

Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ήδη έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση από το Λιμενικό Σώμα, ενώ ο γιος του κ. Μπαλτάκου έχει τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας μόλις έλαβε γνώση, ότι υπήρξε το επεισόδιο ξυλοδαρμού στη Βουλή, βγήκε από την Ολομέλεια που γινόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία και επικοινώνησε αμέσως με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, πληροφορώντας τον για το ζήτημα και ζητώντας του να διατάξει ΕΔΕ και να θέσει στη διάθεση της υπηρεσίας του τον αξιωματικό των μονάδων υποβρυχίων καταστροφών του Λιμενικού.

Αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος: «Δεν γνωρίζω πως ξεκίνησε. Αυτό που αντίκρισα για όσα λεπτά παρακολουθούσα ήταν σκηνές πρωτοφανείς, με ξυλοδαρμούς που μόνο στο Φαρ Ουέστ παρακολουθούμε. Να διερευνηθεί από το φρούραρχο. Αυτό που είδα και άκουσα δεν έχουν καμία σχέση με το Κοινοβούλιο. Ούτε με τις χειρότερες στιγμές των γηπέδων με τους χούλιγκαν».

Από την πλευρά της ΝΔ, η κυρία Σοφία Βούλτεψη ανέφερε ότι το καταδικάζει, προσθέτοντας ότι «όποιος παρεκτρέπεται σε τραμπουκισμό θα παραπεμφθεί. Υπάρχει ατομική ευθύνη και ενδεχομένως και οικογενειακή ευθύνη». Τόνισε δε, ότι δεν μπορεί η ΝΔ να καταγγέλλεται ως φιλοναζιστικό και αντικομουνιστικό κόμμα.

Στο επεισόδιο αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Δεν γνωρίζω ποιος ήρξατο χειρών αδίκων», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

«Πληροφορήθηκα πριν λίγη ώρα από τα ΜΜΕ, ότι ο γιος του Μπαλτάκου συνεπλάκη με βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο κτίριο της Βουλής και στη συνέχεια υπήρξαν και επεισόδια και ξυλοδαρμός ανάμεσα σε άνδρες της ασφάλειας. Το θεωρώ απαράδεκτο να πλακώνονται μέσα στα γραφεία και το κτίριο της Βουλής, σαν να είναι ξεκαθάρισμα ακροδεξιών συμμοριών. Το προεδρείο να επιβεβαιώσει το γεγονός, να πάρει μέτρα, ακόμη και αν κάποιοι το ερμηνεύουν ως ενδοοικογενειακή βία». Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «αυτό που έκανε ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν αστοχία, ήταν ομολογία αντιδημοκρατικών πράξεων και μεθοδεύσεων. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση που δεν μπορεί να την ξεπεράσει κρυπτόμενη πίσω από την παραίτηση κ. Μπαλτάκου».

ΠΗΓΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΟΣ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: