Ράις, ΔΝΤ: Σημαντικό ορόσημο το πλεόνασμα




«Eίναι ένα καλοδεχούμενο και σημαντικό ορόσημο» το πλεόνασμα του 2013, δήλωσε σήμερα οι εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ο οποίος θύμισε πως υπάρχουν ακόμα σημαντικές προκλήσεις για τη χώρα μας. Πρόσθεσε στα «θετικά» και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Σύμφωνα με τον κ. Ράις, η συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για την εκταμίευση της επόμενης δόσης (3,4 δις ευρώ), θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαίου, ενώ τόνισε ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

Απαντώντας σε ερώτημα εάν συμφωνεί το ΔΝΤ για τη μετάθεση της απόφασης για το χρέος της Ελλάδας, ο κ. Ράις θύμισε πως υπάρχει συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα. Αναμένουμε, είπε, ότι η διεθνής κοινότητα θα υποστηρίξει την συνεχιζόμενη ανάκαμψη της χώρας. Τόνισε ακόμα ότι η επιπλέον χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί από τον επόμενο Απρίλιο και μέχρι το τέλος του προγράμμτος θα συζητηθεί στη νέα επιθεώρηση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι.

Ο κ. Τόμσεν και τα υπόλοιπα μέλη της Τρόϊκα, αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα στο τέλος του ιουνίου σε μία επίσκεψη ρουτίνας, που θα διαρκέσει ολίγες ημέρες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: