Η συμπαρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά




Του ΕΡΡΙΚΟΥ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – www.ethnos.gr

Το έχω ξαναγράψει πως αν είναι κάτι που δεν ανέχομαι είναι να με αντιμετωπίζουν σαν αφελή. Και εξυπακούεται πως δεν το ανέχομαι από κανέναν. Είτε τον συμπαθώ, είτε όχι. Διότι άλλο τα αισθήματα ή και η κάποια ιδεολογικοπολιτική σύγκλιση και άλλο η αξιολόγηση πράξεων και συμπεριφορών. Εκεί η ζυγαριά είναι ίδια για όλους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να συμπαρουσιάσει με τον ώτη  Κουβέλη ένα βιβλίο. Μέχρις εδώ θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς ότι δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Αλλά ούτε το βιβλίο είναι ένα οποιοδήποτε βιβλίο, ούτε η συγγραφέας του είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Το περιεχόμενο του βιβλίου έχει να κάνει (και) με τους προβληματισμούς για την Κεντροαριστερά και το μέλλον της και η συγγραφέας του είναι ευρωβουλευτής, διορισμένη από τον Γ. Παπανδρέου, που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, προσχώρησε στη ΔΗΜΑΡ και θα μετάσχει ως υποψήφιά της στις εκλογές της 25ης Μαΐου. Προσθέστε σε όλα αυτά και το γεγονός ότι ο άλλοτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνείται να ψελλίσει έστω και λέξη υπέρ του κόμματος στο οποίο ανήκει.

Αν, με όλα αυτά τα δεδομένα, μου υποδείξετε κάποιον ο οποίος διατείνεται ότι η χθεσινή εκδήλωση δεν ενείχε πολιτική σκοπιμότητα, τότε μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι σας «δουλεύει». Και φυσικά μη δώσετε καμιά σημασία στις όποιες εξηγήσεις δοθούν ή ανακοινώσεις εκδοθούν από την πλευρά των πρωταγωνιστών, όλων των πρωταγωνιστών, της (προ)χθεσινής εκδήλωσης. Σας (μας) δουλεύουν.

Δεν είμαι αφελής να πιστέψω ότι επίκειται ή σχεδιάζεται προσχώρηση του Παπανδρέου στη ΔΗΜΑΡ ή κάποια κοινή προσπάθεια. Αυτά αν γίνουν, θα γίνουν «μετά». Που σημαίνει μετά τις ευρωεκλογές και αν το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που να έχει στραπατσάρει τον Βενιζέλο και να επιτρέπει την αμφισβήτηση της αρχηγικής θέσης του.

Μόνο που η προφανέστατη, για κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη, επιδίωξη σκοντάφτει σε μια προϋπόθεση που δεν είμαι βέβαιος αν και κατά πόσον μπορεί να εκπληρωθεί. Δεν αρκεί μόνο να πάει άσχημα η Ελιά, θα πρέπει να πάει και σχετικά καλά η ΔΗΜΑΡ. Διότι δεν ξέρω αν και κατά πόσον το έχει συνυπολογίσει ο Γ. Παπανδρέου, αλλά αν ο χθεσινός συμπαρουσιαστής του δεν πάει καλά, θα θεωρηθεί συμμέτοχος στην αποτυχία.

E-mail: [email protected]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: