“Εξήγηση”, όχι διόρθωση, από τον εκπρόσωπο του Μπαν κι Μουν για τις προκλητικές δηλώσεις του




Επιχείρησε “διόρθωση” ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Μπαν κι Μουν εναντίον του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ομως, ΔΕΝ διόρθωσε την ουσία των δηλώσεων του και παραμένουν οι χαρακτηρισμοί του “για την ελληνοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του γενικού γραμματέα είπε σε Κύπριους διπλωμάτες ότι ο κ. Μπαν κι Μουν με την πρώτη ευκαιρία θα κάνει νέα δήλωση για το Κυπριακό και θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τικς εντυπώσεις.

Είναι φανερό, έλεγαν διπλωματικές πηγές, ότι ο γενικός γραμματέας δεν φρόντισε να μάθει ούτε τα στοιχειώδη για το Κυπριακό, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα.

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ ΕΔΩ: http://mignatiou.com/2014/02/aparadektos-o-ban-ki-moun-ipovivase-ton-proedro-tis-dimokratias-niko-anastasiadi/

Για το ίδιο θέμα, ο ανταποκριτής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αποστόλης Ζουπανιώτης, μετέδωσε τα εξής:

Σε νέα επεξηγηματική δήλωση προέβη σήμερα ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Μάρτιν Νεζίρκι, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, σε συνέχεια του χθεσινού διαβήματος του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη Νίκου Αιμιλίου  προς τη  Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Σουζάνα Μαλκόρα.

Ο κ. Νεζίρκι είπε πως η απάντηση του Γενικού Γραμματέα σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφερόταν στην πολιτική αλλαγή που έλαβε χώρα στην Κυπριακή Δημοκρατία την περασμένη άνοιξη και στην άμεση επίπτωση της οικονομικιής κρίσης εκείνη τη στιγμή, «που κατανοητά απαιτούσαν την πλήρη προσοχή του Προέδρου Αναστασιάδη και αυτό σήμαινε ότι στη φάση αυτή δόθηκε αναστολή στην εκπεφρασμένη επιθυμία του Προέδρου να αρχίσει τις συνομιλίες».

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα είπε πως «τα Ηνωμένα Εθνη ξεκάθαρα εξέφρασαν κατανόηση για αυτές τις περιστάσεις».

Ο κ. Νεζίρκι είπε επίσης ότι στις δηλώσεις του στο Μόναχο, ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι και οι δύο ηγέτες είναι δεσμευμένοι στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και συμφώνησαν να έχουν κοινό ανακοινωθέν πριν την έναρξη των συνομιλιών. Επίσης είπε ότι ο ΓΓ επανέλαβε τη συνεχή και πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών προς τους δύο ηγέτες σ’ αυτή τους την προσπάθεια.

ΠΗΓΗ-ΦΩΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΥΠΕ / CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: