Απογοητευμένη η Τρόικα, αισιόδοξος ο Στουρνάρας




Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC («Troika frustrated by pace of Greek reforms: Pro») παραχώρησε ο επικεφαλής του Γραφείου των Financial Times στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel, όπου επεσήμανε ότι, παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και των Ευρωπαίων αξιωματούχων, στις Βρυξέλλες, ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα κατά την επικείμενη επίσκεψή της, την επόμενη Δευτέρα, στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι της Τρόικα εκφράζουν, κατ’ ιδίαν, την απογοήτευσή τους για την πορεία υλοποίησης των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

 Όπως επεσήμανε, η απογοήτευση της Τρόικα δεν αφορά στα δημοσιονομικά, όπου η Ελλάδα επέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς φαίνεται ότι έχουν υλοποιηθεί μόλις οι μισές, από αυτές που είχε υποσχεθεί.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος προέβλεψε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα θα μπορούσαν να διαρκέσουν μία με δύο εβδομάδες, ενώ το αποτέλεσμα παραμένει ανοιχτό. Η Ελλάδα, όπως σημείωσε, δεν έχει χρηματοδοτικές ανάγκες έως τον Μάιο, όπου λήγουν ομόλογα 10 δις ευρώ, που οφείλει στην ΕΚΤ. Την χρηματοδότηση αυτή θα μπορούσε να την καλύψει μέσω της έκδοσης μεσοπρόθεσμων έντοκων γραμματίων ή να θα μπορούσε να έρθει σε κάποιας μορφής συμφωνία με την ΕΚΤ.

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000246765&play=1

Δηλώσεις προς το τηλεοπτικό δίκτυο CNCB («We have turned around the economy: Greek Fin Min») έκανε από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπου αναφέρθηκε στην συνολική βελτίωση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, τόσο στον τομέα των δημοσιονομικών, όπως και σχετικά με την πραγματική οικονομία και το χρηματοδοτικό κενό.

Η κυβέρνηση, τόνισε, παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν απομείνει και τις οποίες έχει αναλάβει, σημειώνοντας ότι όλα βρίσκονται στο σωστό δρόμο. «Κατορθώσαμε να αναστρέψουμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε προσθέτοντας ότι τώρα μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000246838&play=1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: