Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία και οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακου




Με αφορμή το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία, η Maria Petrakis και ο Georgios Georgiou προβάλλουν τις ελπίδες αρκετών Ελληνοκυπρίων ότι η επανένωση της διχοτομημένης Κύπρου και ειδικότερα η τουριστική ανάπτυξη της Αμμοχώστου θα προσφέρει λύση στην οικονομική κρίση που μαστίζει πλέον τη νήσο.

Το άρθρο τους δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του ΒLOOMBERG, με τίτλο «Expelled Cypriots Homecoming Dream Thwarted by Scandal in Turkey»,

Όπως μάλιστα τονίζει ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας Ντίνος Λόρδος, «μια λύση στο Κυπριακό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν επιβληθεί εκ του άνωθεν, όπως ακριβώς συνέβη με την οικονομική κρίση».

Αναφορά γίνεται επίσης στις διεθνείς προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος υπό την αιγίδα ων Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο των οποίων οι μέχρι στιγμής συναντήσεις απέτυχαν να άρουν το αδιέξοδο.

Προβάλλεται και η άποψη του James Ker-Lindsay, αναλυτή στο LSE και συγγραφέα του βιβλίου «The Cyprus Problem” ότι «οποιαδήποτε παραχώρηση εκ μέρους της τουρκικής πλευράς στο θέμα της Κύπρου τη δεδομένη στιγμή θα μπορούσε να μεταφραστεί σε σημάδι πολιτικής αδυναμίας και αυτό θα ήταν το τελευταίο μήνυμα που ο Εrdogan θα ήθελε να εκφράσει».

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-08/expelled-cypriots-homecoming-dream-thwarted-by-scandal-in-turkey.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: