Συντροφιά μέ την Κασσάνδρα και τον εχθρό εντός των πυλών




Του Κωνσταντίνου Σοφοκλέους

Οι εξελίξεις στα Εθνικά Θέματα είναι δραματικές. Η επίσκεψη του Αχμέτ Νταβότογλου στην Αθήνα σηματοδότησε με την πιό επίσημη μορφή τήν απόλυτη συμμόρφωση της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής στις τουρκικές προσδοκίες.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος υποσχέθηκε την προώθηση της τουρκικής ατζέντας κατά την Ελληνική και Ιταλική Προεδρία της Ε.Ε. κατά τους ερχόμενους 12 μήνες καθώς ξεπροβόδισε τον κ. Νταβούτογλου στην προγραμματισμένη επίσκεψη του στό ψευδοκράτος στά κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη από την πλευρά της, όχι απλώς αδυνατεί να θέσει το Κυπριακό σέ νέα βάση όπου οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στό πλαίσιο τών προηγουμένων και αυτονόητων αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά μ’ επανειλημμένες διορθώσεις στο κείμενο του υπο διαπραγμάτευση κοινού ανακοινωθέντος συχνά υπερβαίνει καί των τουρκικών θέσεων και απαιτήσεων.

Συγχρόνως η κυπριακή κυβέρνηση δήθεν κόπτεται γιά την συνάντηση του Αλ. Ντάουνερ με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στήν παράνομη «πρεσβεία», στην κατεχόμενη Κύπρο, ενώ συνεχίζει να δέχεται τον φιλότουρκο Αυστραλό ώς διαμεσολαβητή παρά τις επανειλημμένες συστάσεις της Κυπριακής Βουλής για την απομάκρυνση του.

Οι εξελίξεις είναι σαφείς και οι πραγματικότητες αμείλικτες. Η Τουρκία αναβιώνει καθεστώς υπερδυνάμεως και ο Ελληνισμός φθίνει επικίνδυνα και αυτοκαταστροφικά. Οι Ελληνες πολιτικοί δήθεν κόπτονται γιά τη μή αναγνώριση του ψευδοκράτους και την απαράδεκτη απαίτηση της Τουρκίας για δύο κράτη στην Κύπρο, ενώ οι ίδιοι έχουν οδηγήσει την κατάσταση στό καταστροφικό σημείο όπου βρίσκεται σήμερα. Διαχρονικά από το πραξικόπημα και μετέπειτα όλοι οι πρόεδροι της Κύπρου έχουν συνομίλήσει επί ίσοις όροις μέ τούς αντιπροσώπους της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας καί τόσο οι κυπριακές όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις όχι μόνο απέτυχαν να προβάλλουν το Κυπριακό ώς πρόβλημα στρατιωτικής εισβολής, παράνομης και συνεχιζόμενης κατοχής και έγκλημα εθνοκάθαρσης έναντι των Ελληνοκυπρίων πού βίαια εκτοπίστηκαν από τά τουρκικά στρατεύματα κατοχής, αλλά εξευμένισαν καί τώρα πλήρως ακολουθούν τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Ολες οι Ελληνικές και Κυπριακές κυβερνήσεις ακόμη και πριν την πλήρη εξαθλίωση και απώλεια της όποιας κυριαρχίας τους μέσω των ευρωπαικών μνημονίων, κατάντια και αυτά τής συνεχιζόμενης δωροδοκίας, διαφθοράς καί ανεπανόρθωτης εξαθλίωσης του πολιτικού κατεστημένου, αδιάκριτα και ανεξαιρέτως υποβοήθησαν την τουρκική υποψηφιότητα στην ΕΕ ώς να επρόκειτο για υπέρτερο εθνικό στόχο!  Αντί οι πολιτικοί να προσπαθήσουν νά δημιουργήσουν διεθνείς συμμαχίες που πιθανόν νά ενίσχυαν τις ελληνικές και κυπριακές θέσεις, επιδόθησαν σέ εσωτερικές διαμάχες καί ατέρμονες ατασθαλίες και οικονομικά εγκλήματα κατά του Εθνους. Η πλήρης αποτυχία στην πολιτική αρένα γίνεται καταστροφικη όταν κανείς αντιληφθεί και την πραγματική, βιολογικά φθίνουσα, αυτοκτονική τάση υπογεννητικότητας στον ελληνικό χώρο και κυρίως στην Ελλάδα.

Οι αριθμοί είναι αποκαρδιωτικοί μέ τον αριθμό θανάτων να ξεπερνά τον αριθμό γεννήσεων ετησίως. Αυτοί οι αριθμοί συνδυαζόμενοι με την παράνομη μετανάστευση και την ήδη ελεύθερη διακίνηση Τούρκων πολιτών δια μέσου των ελληνικών συνόρων στό εγγύς μέλλον (άρση θεώρησης βίζας από ΕΕ) προμηνύει μία εκ βαθέων δημογραφική αλλαγή στόν ελληνικό χώρο πού χωρίς απροόπτου θα μετατρέψει τα Βαλκάνια και την Κύπρο σε νέα μουσουλμανικά προτεκτοράτα.

Οι εξελίξεις αυτές και οι απλοί αριθμοί εξηγούν το γιατί η Τουρκία δέν απαιτεί δύο πλήρως ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο. Συνεχίζει να διακηρύσσει πώς η Κύπρος πρέπει να παραμείνει ενιαίο κράτος με δύο συνιστώντα μέρη/κράτη συνεταίρους.

Θεωρεί αυτονόητο και απαιτεί πώς θά παραμείνει εγγυήτρια δύναμη τού οποιουδήποτε νέου συνεταιρικού κράτους, με δικαιώματα μονομερούς επεμβάσεως. Αυτό εξασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντά της αφού εξουδετερώνει και κάθε πιθανότητα κυριαρχίας των Ελληνοκυπρίων συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και αποφάσεων πού αφορούν στη διαχείριση της ΑΟΖ. Οσο οι Ελληνοκύπριοι παραμένουν πλειοψηφία στο νησί (φοβάμαι όχι για πολύ ακόμη) το καθεστώς αυτό θα εξουδετερώσει κάθε πιθανότητα αντίστασης στούς τουρκικούς σχεδιασμούς στην Κύπρο.

Αν η ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση δέν αλλάξουν στρατηγική, η απόλυτη κατάστροφή και ο εθνικός αφανισμός είναι σοβαρές πιθανότητες.

Είναι θέμα πραγματικής επιβίωσης τού Ελληνισμού νά ληφθούν άμεσα μέτρα πρός τις ακόλουθες συνιστώσες:

– Ενίσχυση μητρότητας και κίνητρα τεκνοποίησης. Αυτό υπερέχει κάθε άλλης πολιτικής.

– Απεμπόληση της άχρηστης αν όχι επικίνδυνης θέσης της Ελλάδας ώς δήθεν «εγγυήτριας» δύναμης γιά την προστασία των Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο μια΄και τό μόνο που προσφέρει είναι άλλοθι στους τουρκικούς σχεδιασμούς.

– Αίτηση της Κύπρου να γίνει μέλος του οργανισμού ασφάλειας και συνεργασίας, που είναι ο προθάλαμος του ΝΑΤΟ.

– Σύσφιξη τών σχέσεων με το Ισραήλ και της ΗΠΑ  καί δή σε στρατιωτικό επίπεδο μέ δημιουργία ενιαίου αμυντικού χώρου καί δόγματος κυρίως με το Ισραήλ καί με την Ελλάδα.

– Πλήρη αναστολή επί ελληνικού και κυπριακόύ εδάφους των οδηγιών άρσης βίζας για Τούρκους υπηκόους όσο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή, ακόμη και με κόστος πτώχευσης ή αποχώρησης από την ΕΕ.

– Αμεση επαναδιαπραγμάτευση καί κύριο στόχο της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ την άρση της υποχρέωσης κατακράτησης παρανόμων μεταναστών στίς πύλες εισόδου της ΕΕ. Πρός τούτο η άμεση δημιουργία φορέα από την ΕΕ πού ν’ αντιμετωπίζει τους μετανάστατες μέ ανθρώπινο καί σοβαρό τρόπο ανάμεσα στά μέλη της είναι απαραίτητη καί πρέπει να συνάδει με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

– Ουδεμία διαπραγμάτευση στό Κυπριακό αν δεν αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Η απειλή της Τουρκίας γιά προώθηση ανεξάρτητου κράτους στην Κύπρο είναι λιγότερο επισφαλής από ένα συνεταιρικό κράτος όπου η Τουρκία διατηρεί εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα.

Πιστεύω ακράδαντα πώς στόχος της Τουρκίας δέν είναι ένα ανεξάρτητο τουρκοκυπριακό κράτος αλλά ο έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου. Ο στόχος αυτός είναι αταλάντευτος από τήν σύσταση του νέου τουρκικού κράτους και δέν θ’ αλλάξει οποιεσδήποτε κι άν είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία. Για τό λόγο αυτό και η από πλευράς μας αλλαγή στάσης θα αποκαλύψει τους πραγματικούς της στόχους και ίσως διαφωτίσει καί όσους δέν επιθυμούν τόν πλήρη έλεγχο της Κύπρου (και της Ελλαδος στό μέλλον) από την Τουρκία.

* Ο Κωνσταντίνος Σοφοκλέους είναι Ιατρός, Νέα Υόρκη. Είναι πρόσφυγας από την κατεχόμενη Κυθρέα, στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: