Reding: Απαιτείται συμφωνία για τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων




Η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Viviane Reding, δήλωσε σε προσχέδιο ομιλίας της στις Βρυξέλλες, ότι η ΕΕ θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα για την σύναψη συμφωνίας σχετικά με τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Αυτό αναφέρει ανταπόκριση της Stephanie Bodoni στο BLOOMBERG με τίτλο «Privacy Overhaul Must Move at Full Speed, EU Justice Chief Says».

«Έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο» τόνισε η Viviane Reding, η οποία είχε πριν από δύο χρόνια προτείνει την συνολική αναμόρφωση των κανόνων προστασίας των προσωπικών δεμένων που είχαν θεσπισθεί από την ΕΕ το 1995.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο πλαίσιο κανόνων θα δίνεται η δυνατότητα επιβολής προστίμων έως και 100 δις ευρώ στην περίπτωση παραβίασης των προσωπικών δεδομένων Ευρωπαίων πολιτών από διεθνείς εταιρείες, όπως την Google την Facebook.

Η συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί πριν από τις εκλογές του Μαΐου και γι’ αυτό το λόγο, όπως επεσήμανε η κα Reding, η Ελλάδα, που ασκεί την Προεδρία της ΕΕ, θα προωθήσει τον διάλογο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επεσήμανε η Επίτροπος, «θα στηρίξει τον φιλόδοξο στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας έως το καλοκαίρι» προσθέτοντας ότι η ολοκλήρωσή της εξαρτάται τώρα από τα κράτη-μέλη.

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-07/privacy-overhaul-must-move-at-full-speed-eu-justice-chief-says.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: