Όχι, ένα βροντερό μεγάλο Όχι στις συναυλίες που οργανώνει το Προεδρικό για την εισβολή και κατοχή




Της ΑΝΝΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

Εδώ και καιρό σιωπώ, όπως πολλοί σιώπησαν εν αναμονή καλύτερων ημερών. H σιωπή μου οφείλεται στη σκέψη και στα συναισθήματά μου, στη βαθιά μου λύπη ότι ο τόπος μας περνά από συμπληγάδες, όχι τυχαίες…

O κόσμος κλείστηκε στο καβούκι του, περνά την καθημερινότητά του μουλωχτά, βλέποντας τα όσα τεκταίνονται, και ευχαριστώντας τον Ύψιστο ότι τουλάχιστον υπάρχει, έστω και κάτω από συνθήκες δύσκολες, φτώχεια, αναξιοπρέπεια, ρατσισμός, όλα να δείχνουν μια πορεία φθίνουσα, μια κοινωνία σαθρή….

Άκουσα όμως μια είδηση φοβερή, και αν ο κόσμος τούτος έχει ακόμη ίχνος αξιοπρέπειας θα πρέπει από κοινού να την αντιμετωπίσει με σθένος και αποφασιστικότητα. Άκουσα λοιπόν, ότι έχουν αποφασιστεί συναυλίες για τα 40 χρόνια της κατοχής. Συναυλίες, καλά διαβάσατε…συναυλίες για να αυξήσουν το αγωνιστικό μας φρόνημα για την επόμενη πενταετία, για τον επόμενο μακροχρόνιο.

Nτροπή, κύριε Πρόεδρε, ντροπή μεγάλη να πανηγυρίσουμε με συναυλίες, το πένθος, το χάσιμο της ταυτότητάς μας, τις απώλειες, τις χαμένες μνήμες, τις χαμένες πόλεις, τα αγνώριστα χωριά μας. Δεν θα σιωπήσω. Προτείνω να γίνει μια πλατφόρμα από ανθρώπους που σέβονται την ιστορία και τον τόπο. Nα σκεφτούμε με σεβασμό τι μπορούμε να κάνουμε για αυτή την τραγική επέτειο: ας προγραμματιστεί μια δενδροφύτευση 40 χιλιομέτρων, ας προγραμματιστεί μια κοινή πορεία Eλληνοκυπρίων και Tουρκοκυπρίων για την απαίτησή μας να φύγει ο Tουρκικός στρατός κατοχής, ίσως μια επανάληψη των πορειών των γυναικών, μια σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας. TIΠOTA AΛΛO.

Άκουσα ότι εγκρίθηκε ένας προϋπολογισμός 400.000 ευρώ για να πληρώσει τις συναυλίες!!!!!!!!!!! Kάποιος θα φάει από αυτές τις εκδηλώσεις και εμείς βαρεθήκαμε να πληρώνουμε για να τρώνε άλλοι.

Όταν υπάρχουν κύριε Πρόεδρε κοινωνικά παντοπωλεία, παιδιά που δεν έχουν πρόγευμα, οικογένειες διαλυμένες εσείς τολμάτε να προσφέρετε 400.000 με αμοιβές προσωπικές σε καλλιτέχνες. Aκούσαμε ότι οι συναυλίες οργανώθηκαν ήδη με ημερομηνίες στις ελεύθερες πόλεις. H Αμμόχωστος, η Kερύνεια, η Mόρφου, η Γιαλούσα, το Kαρπάσι….. αν η επίσημη πολιτεία τις ξέχασε, οι κάτοικοί της δεν τις ξέχασαν και συνεχίζουν να πονούν, να ελπίζουν και να απαιτούν λύση, όχι καινούργιο μακροχρόνιο.

Όσοι πιστοί προσέλθετε, να υπογράψουμε μια κοινή διακήρυξη (όπως κάναμε τότε για το περίφημο Ίδρυμα Πολιτισμού) που να στοχεύει στην AΠAΓOPEYΣH εκ μέρους των κατοίκων τούτης της βραχονησίδας να πανηγυρίσει η πολιτεία για τα 40χρονα της εισβολής και της κατοχής του τόπου μας.

Δεν πανηγυρίζουμε για την καταστροφή του τόπου Πρόεδρε με συναυλίες.

Aυτή τη φορά η κοινωνία των πολιτών ας μιλήσει ειδαλλιώς είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: