Ο Πρόεδρος Ομπάμα περιορίζει τις δραστηριότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας




Ρεπορτάζ VOA

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε περιορισμούς των δραστηριοτήτων μαζικής παρακολούθησης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA).

Σε ομιλία του τη Παρασκευή, ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε σε σειρά αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης και της σχεδόν πλήρους διακοπής της κατασκοπίας σε βάρος συμμάχων των ΗΠΑ και της θεσμοθέτησης δικαστικού ελεγκτικού μηχανισμού που θα επιτηρεί την συγκέντρωση από μέρους της Υπηρεσίας Ασφάλειας των στοιχείων εκατομμυρίων τηλεφωνημάτων από αμερικανούς πολίτες.

Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η συγκέντρωση στοιχείων επί τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά ο κρατικός έλεγχος αυτής της διαδικασίας θα τερματιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου και θα παραδοθεί σε μια νέα οντότητα που δεν έχει ακόμη καθοριστεί και η οποία θα συσταθεί μετά από διαβουλεύσεις με το Κογκρέσο.

Ο αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ζητήσει από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ να αναπτύξουν τους ίδιους μηχανισμούς ασφάλειας των πληροφοριών για ξένους και αμερικανούς πολίτες.

Στην 43 λεπτών ομιλία του ο κ. Ομπάμα προσπάθησε να πετύχει ισορροπίες μεταξύ της ανάγκης της χώρας για συλλογή πληροφοριών με στόχο να αποτραπούν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, και των ανησυχιών που εκφράζονται για τον σεβασμό των πολιτικών ελευθεριών και του προσωπικού απορρήτου.

PHOTO VOA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: