Η ψηφιακή ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης




Στη δράση της Επιτρόπου της ΕΕ για την ψηφιακή ατζέντα, Neelie Kroes, μέσω της δημιουργίας μιας νέας δεξαμενής σκέψης και ενός συμβουλευτικού δικτύου με στόχο την προώθηση της ψηφιακής οικονομίας στα κράτη-μέλη,  αναφέρεται άρθρο της Frances Robinson στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «EU’s Neelie Kroes Looking to Boost Startups, Lure U.S. Firms».

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη εβδομάδα, η ομάδα της Ευρωπαίας Επιτρόπου θα ανακοινώσει τη λειτουργία ενός συμβουλευτικού δικτύου, το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία νέων τεχνολογικών εταιρειών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με την Kroes, οι επιχειρήσεις ψηφιακής τεχνολογίας οδήγησαν στη δημιουργία 800.000 νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη κατά τα τελευταία χρόνια.

Η ίδια, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα, όπου σε μια απροσδόκητη μεταστροφή εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ανθίζει η ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων.

Όπως μάλιστα δήλωσε η Επίτροπος, «η αθηναϊκή τεχνολογική σκηνή αναπτύσσεται όλο και περισσότερο και μια ψηφιακή μεταστροφή είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να ανακτήσει το χαμένο οικονομικό της έδαφος».

http://blogs.wsj.com/digits/2014/01/16/eus-neelie-kroes-looking-to-boost-start-ups-lure-u-s-firms/?KEYWORDS=Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: