Huffington Post: Ειρωνεία η ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα




Ως ειρωνεία χαρακτηρίζει η Ιουστίνη Φραγκούλη την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα στις 8 Ιανουαρίου 2014, λόγω της οικτρής οικονομικής κατάστασης της χώρας, σε άρθρο στη διαδικτυακή  HUFFINGTON POST, με τίτλο «Greece at the Helm of the EU, an Irony in the Making».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η χώρα παραμένει αβοήθητη στην έκκλησή της να επανακτήσει κάποια μορφή οικονομικής σταθερότητας, την ίδια στιγμή που το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 27.3%, με το 58% μεταξύ των νέων. Επίσης, σήμερα 597.000 Ελληνόπουλα σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό λόγω φτώχειας,  ενώ το ήμισυ εξ αυτών αντιμετωπίζει σοβαρές υλικές στερήσεις.

Σύμφωνα δε με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα», ο αριθμός των αστέγων στη χώρα έχει ξεπεράσει τους 17.000, πολλοί εκ των οποίων ζουν στην Αθήνα και αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, το 90% εξ αυτών είναι ελληνικής καταγωγής με την πλειοψηφία να ζει στην Ελλάδα τουλάχιστον κατά την τελευταία οκταετία.

Επ΄ευκαιρία της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ,  προσθέτει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ στον Καναδά, ίσως ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να ξεκινήσει τις ενημερωτικές συναντήσεις με τους εταίρους του από περιηγήσεις στην πλατεία Ομονοίας, ούτως ώστε οι Ευρωπαίοι εταίροι να συναντηθούν με πεινασμένους πολίτες και να επισκεφτούν την πληθώρα των κοινωνικών συσσιτίων που αυτοί είναι αναγκασμένοι να λαμβάνουν σε καθημερινή βάση. Το να βλέπει κανείς από πρώτο χέρι το σημείο που έφεραν την Ελλάδα τέσσερα χρόνια εξαναγκασμένης λιτότητας, ίσως επαναφέρει την επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα, καταλήγει η Φραγκούλη.

http://www.huffingtonpost.com/justine-frangouliargyris/greece-at-the-helm-of-the_b_4521492.html?utm_hp_ref=greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: