NY Times: Σημαντική φιλανθρωπική δράση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής




Τη φιλανθρωπική δράση της ελληνικής Διασποράς στις ΗΠΑ προς τη μητροπολιτική Ελλάδα, μέσω της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, προβάλλει ο Samuel G. Freedman σε άρθρο στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «Greek Orthodox Rally Support for Troubled Home».

Όπως τονίζεται, η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι ένας από τους πρωταρχικούς θεσμούς ο οποίος συνδέει την Ελλάδα με περισσότερους από ένα εκατομμύριο Ελληνοαμερικανούς και από το 2009 έχει αποστείλει βοήθεια ύψους $4 εκατομμυρίων.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, στο πλαίσιο τριών επισκέψεων του στην Ελλάδα από το 2012, έχει παραδώσει ποσό ύψους $700.000. Όπως μάλιστα υπογραμμίζει ο ιστορικός Αλέξανδρος Κύρου του Salem State University στη Μασαχουσέτη «η τρέχουσα απάντηση (σ.σ. στην κρίση) δεν εκπροσωπεί επουδενί μόνο το παρόν, διότι υφίσταται μια πολύ ισχυρή σχέση μεταξύ της Ελλάδας και των Ελληνοαμερικανών, που το δυναμικότερο τμήμα της Διασποράς. Η σχέση αυτή προηγείται χρονικά της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους».

Ο Κύρου αναφέρεται επίσης στον σαφώς ανθρωπιστικό χαρακτήρα της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και στο γεγονός ότι αυτή συνοδεύεται από κατηγορίες προς τον ελληνικό λαό για σπάταλη και φοροδιαφυγή, χαρακτηρίζοντας τα σκληρά μέτρα της λιτότητας ως ένα είδος ηθικής τόνωσης.

http://www.nytimes.com/2014/01/25/us/greek-orthodox-americans-rally-support-for-their-troubled-homeland.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: