Τζεν Ψάκι: Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον επιστρέψει φυλακή




Της Άννα Καραγιαννοπούλου

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τετάρτη το μεσημέρι στην Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχολίασε το θέμα της εξαφάνισης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Όπως είπει: «Ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη η οποία δολοφόνησε 5 μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή εξάκις ισόβια για φόνους.  Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το θέμα και ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον επιστρέψει στη φυλακή».

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας», σημείωσε η εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, «και συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση αυτών που χρησιμοποιούν βία για την επίτευξη των στόχων τους».

Η κ. Ψάκι παρατήρησε επίσης ότι η «17 Νοέμβρη» συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο οργανώσεων που το Στέητ Ντηπάρτμεντ θεωρεί τρομοκρατικές, στις 8 Οκτωβρίου του 1997 και παραμένει στον κατάλογο αυτό παρά τους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης περί διάλυσης της.

Επίσης η εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ τόνισε ότι η αμερικανική πλευρά βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφου διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων για την πρόνοια του ελληνικού νομικού πλαισίου που επιτρέπει σε έναν καταδικασμένο σε ισόβια κρατούμενο να μπορεί να βγαίνει έξω με άδεια.

ΠΗΓΗ: http://gr.voanews.com/content/state-department-xiros-escape/1826159.html

Για το video εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=kynRTFLBsgU

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: