Ο ευρωφασισμός απειλεί την Ευρώπη




Με αφορμή την πρόθεση δύο ακροδεξιών Ευρωπαίων πολιτικών, της Γαλλίδας Marine Le Pen και του Ολλανδού Geert Wilders, για σχηματισμό ενός πανευρωπαϊκού κόμματος με στόχο την αποδυνάμωση της ΕΕ, ο Andrea Mammone, ιστορικός του Πανεπιστημίου του Λονδίνου αναφέρεται στις ρίζες της φιλοσοφίας του «ευρωφασισμού», οι οποίες ανάγονται στα τέλη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Το σχετικό άρθρο του δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «Europeans United, in Hating Europe».

Σύμφωνα δε με έρευνες, οι πολέμιες στην ΕΕ πολιτικές δυνάμεις της γηραιάς ηπείρου ενδέχεται να κερδίσουν άνω των 90 από τις 751 συνολικά θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Όπως μάλιστα υποστηρίζει ο ιστορικός, η ΕΕ οφείλει να ανακτήσει τη χαμένη της φήμη ως υπέρμαχος του λαού και οι Ευρωπαίοι ηγέτες να εγκαταλείψουν την πρόσδεσή τους σε τεχνοκρατικές λύσεις, τη στήριξη του τραπεζικού τομέα και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Εάν η ηγεσία της ΕΕ δεν προβεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και δεν καλλιεργήσει την αίσθηση ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες βρίσκονται επικεφαλής, τότε η ακροδεξιά θα συνεχίσει απλώς να ενισχύεται, καταλήγει ο Mammone.

http://www.nytimes.com/2014/01/02/opinion/europeans-united-in-hating-europe.html?hp&rref=opinion&_r=0&pagewanted=print

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: