Ανησυχία από τη διαφαινόμενη άνοδο των ακραίων εθνικιστικών κομμάτων στις Ευρωεκλογές




Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη σημαντική άνοδο των εθνικιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου, επισημαίνουν οι Naftali Bendavid  και Gabrielle Parussini  σε άρθρο τους στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «Anti-EU Parties Gather Strength in Europe».

Όπως τονίζει ο Jan Phillip Albrecht, μέλος του γερμανικού Κόμματος των Πρασίνων «υπάρχει η πιθανότητα (τα εθνικιστικά κόμματα) να παρεμποδίσουν σημαντικά βήματα που απαιτούνται και αυτό θα είναι τρομερό, διότι θα βλάψει το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών πολιτικών και πιθανών λύσεων».

Παράλληλα, υποστηρικτές των κομμάτων-πολέμιων της ΕΕ δηλώνουν ότι ευελπιστούν πως τα οφέλη από τις ευρωπαϊκές εκλογές θα παράσχουν τη βάση για να προωθήσουν περαιτέρω τους στόχους τους σε εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, υπογραμμίζουν οι αρθρογράφοι, οι πρώτες ρήξεις έχουν ήδη διαφανεί, καθώς ο Nigel Farage, επικεφαλής του βρετανικού «Κόμματος Ανεξαρτησίας» και επί μακρό πολέμιος της ΕΕ, αρνήθηκε να συνεργαστεί με το «Εθνικό Μέτωπο» της Marine Le Pen, ενώ η ίδια η Le Pen δήλωσε ότι δεν θα συνταχθεί με πιο ακραία κόμματα όπως τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και το ουγγρικό Jobbik.

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304483804579283260544237576

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: