Μπαγίς: Το διαζύγιο και το τρύπημα του… πάτου της Μεσογείου




Για μια ακόμη φορά, ο πολυαγαπημένος μας Εγκεμέν Μπαγίς, μας χαρίζει το… χαμόγελο με τα χωρατά του! «Ντύνει» τις επιθυμίες του με ένα ψεύτικο «ένδυμα» λογικής και προσπαθεί να εμφανιστεί πως όσα λέει είναι η νηφάλια αποτίμηση της πραγματικότητας. Λέει όμως, ως συνήθως, τη μισή αλήθεια…

Αν δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους οι Κύπριοι, ας χωρίσουν, υποστηρίζει λοιπόν ο Εγκεμέν, που τις προηγούμενες ημέρες φέρεται να θαμπώθηκε από την προοπτική της συνεργασίας στον τουρισμό ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και όσοι αποδίδουν το θάμπωμα στο αβυσσαλέο ντεκολτέ της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού, έχουν απλά… κακό χαρακτήρα.

Την επίμαχη δήλωση, ο Εγκεμέν Μπαγίς την έκανε μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», την οποία υπογράφει η Αλεξία Τασούλη. Παντρεμένο ζευγάρι του θυμίζει η νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία και η τουρκοκυπριακή κοινότητα, τα κατεχόμενα από τη χώρα του εδάφη της νήσου, μετά την εισβολή του 1974. Και όπως στα ζευγάρια, αν δεν μπορούν να τα βρουν, παίρνουν διαζύγιο…

Μας ψέγει για τη μη αποδοχή του ρατσιστικού τερατουργήματος που επιθυμούσε να μας επιβάλλει η χώρα του, δηλαδή το «Σχέδιο Ανάν» και σε μια συγκεκαλυμμένη απειλή, αναφέρεται και στο φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «το φυσικό αέριο αποτελεί ευκαιρία για την οικονομική ευημερία της Κύπρου. Κανένας, όμως, διεθνής επενδυτής δεν θα ήθελε να επενδύσει τα δισεκατομμύρια του για να τρυπήσει τον πάτο της Μεσογείου, αν δεν υπάρχει σταθερότητα στο νησί».

Τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του, αλλά να τον ενημερώσουμε, ότι υπάρχει ενδιαφέρον! Όσον αφορά τις σαχλαμάρες για το ζευγάρι που δεν τα βρίσκει, το πρόβλημα γιγαντώθηκε το 1974 και το διαζύγιο προέκυψε από τον αιμοσταγή Αττίλα. Και ακριβώς επειδή δεν της βγήκε της Τουρκίας και σχεδόν 40 χρόνια έχει μείνει μόνη της να αναγνωρίζει κράτος στα κατεχόμενα, θέλει ένα «πολιτισμένο διαζύγιο» που θα κατοχυρώσει τα δεδομένα της αυθαιρεσίας και του διαρκούς εγκλήματος του 1974.

Δεν ορκιζόμαστε ότι όλοι αντιλαμβάνονται το παιχνίδι του γραφικού Τούρκου υπουργού και πως δεν σκοπεύουν αν του κάνουν το χατίρι. Σίγουρα όμως, μη νομίζει ότι ομιλεί προς… γιουσουφάκια. Αυτός το έχει το πρόβλημα, ας φροντίσει να το επιλύσει. Όσον αφορά τις απειλές, έμμεσες και άμεσες για τη χρήση στρατιωτικής βίας, αν υπήρχαν σοβαρές ηγεσίες στην ελληνική πλευρά, θα του λέγαμε επακριβώς τι να τις κάνει, συνιστώντας του παράλληλα, να σταματήσει να ασχολείται με το τρύπημα του πάτου… της Μεσογείου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: