Μιονί: Να δοθεί στην Ελλάδα μία ευκαιρία




Η Ελλάδα μοιάζει να έχει κατακτήσει το ακατόρθωτο αναφέρει ο Σαμπί Μιονί, πρόεδρος της KH Athens, σε άρθρο γνώμης στην HUFFINGTON POST με τίτλο «Time to Give Greece a Chance», υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τις ελληνικής κυβέρνησης για την δημοσιονομική προσαρμογή και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης για την Ελλάδα από την Τρόικα και την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως επισημαίνει, έναν χρόνο αφότου βρέθηκε στον πάτο του βαρελιού, πετυχαίνει τώρα πρωτογενές πλεόνασμα, με πρωτοφανείς δημοσιονομικές περικοπές και επιβολή φόρων. Τα μέτρα αυτά, μολονότι αντιδημοφιλή στο εκλογικό σώμα, συνέβαλα στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τους πιστωτές της χώρας και την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. Μολονότι θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη στον τομέα των διαθρωτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, κανείς δεν πίστευε ότι τόσο νωρίς θα αναφέρονταν όλοι στην Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ωστόσο την βραδύτητα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, τις περιορισμένες απολύσεις στον υπέρογκο δημόσιο τομέα, όπως και την απαγόρευση των πλειστηριασμών, που διατηρεί, με τεχνητό τρόπο, υψηλές τις τιμές των ακινήτων. Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνει, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας πραγματοποιείται μια σοβαρή προσπάθεια νοικοκυρέματος. Αργά αλλά σταθερά τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους. Οι Έλληνες δεν είναι Γερμανοί, δεν ακολουθούν εύκολα διαταγές, ούτε αλλάζουν εύκολα συμπεριφορά όταν το ζητούν οι ηγέτες τους, αλλά από την άλλη πλευρά δεν έχουν ξεκινήσει δύο παγκόσμιους πολέμους.

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατό για την βελτίωση των πραγμάτων. Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και το επιτελείο του εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο, όπως δεν έχει εργασθεί καμιά κυβέρνηση έως σήμερα στην Ελλάδα. Κάνουν λάθη, αλλά τα λάθη είναι ανθρώπινα. Η ουσία είναι ότι υπάρχει πράγματι φως στην άκρη του τούνελ και γι’ αυτό θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία. Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει σκληρά τα τελευταία έξι χρόνια και γι’ αυτό του αξίζει μια ευκαιρία και μια χείρα βοηθείας.

http://www.huffingtonpost.com/sabby-mionis/time-to-give-greece-a-cha_b_4379809.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: