Θετικά σχόλια για τη Μπιενάλε Αθήνας




Με αφορμή την επίσκεψη του στην Αθήνα στο πλαίσιο της φετινής Μπιενάλε με τίτλο ‘Agora”, ο David Adler, οικονομικός αναλυτής, σε άρθρο του στη διαδικτυακή HUFFINGTON POST ( «The Crisis’ and Art in Greece and NY») επισημαίνει ότι «το επίπεδο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και των εστιατορίων στην Ελλάδα είναι μια γενιά μπροστά από τα αντίστοιχα στις ΗΠΑ».

Παράλληλα, ο Adler, όπως ο ίδιος επισημαίνει, ενώ περίμενε να συναντήσει διαδηλώσεις παντού στην Αθήνα, τελικώς διαψεύστηκε. Ισχυρίζεται δε, ότι οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, δεν ανακάμπτουν οικονομικά, λόγω των υφιστάμενων μέτρων λιτότητας που είναι «κακομαγειρεμένα και πολιτικώς μη πραγματοποιήσιμα».

Τέλος, δηλώνει ότι από την ευρωζώνη απουσιάζει ένας συλλογικός μηχανισμός αμοιβαίας στήριξης και ότι τα έργα της Μπιενάλε Αθηνών δημιουργούν στο θεατή την εμπιστοσύνη που λείπει σήμερα στην Ελλάδα. Ακόμη και εάν οι ευρωπαϊκοί οικονομικοί και πολιτικοί θεσμοί αποτυγχάνουν, υπάρχουν τουλάχιστον θεσμοί που εξακολουθούν να λειτουργούν όπως αυτός της Μπιενάλε Αθηνών, καταλήγει ο  αρθρογράφος.

http://www.huffingtonpost.com/davidadler/the-crisis-and-art-in-gre_b_4345518.html?utm_hp_ref=greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: