Η Αθήνα προχωρά με τον προϋπολογισμό…




Η συζήτηση του ελληνικού προϋπολογισμού ξεκινά, αν και η κυβέρνηση συνασπισμού δεν έχει ακόμη συμφωνήσει με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό ύψους  €1 δις, γράφει η Kerin Hope σε ανταπόκρισή της για τους FINANCIAL TIMES («Greece Defies EU as it Begins Parliamentary Debate on 2014 Budget»).

Προωθώντας τη νέα νομοθεσία, η ελληνική κυβέρνηση αψηφά επίσης τον νέο κανονισμό της ευρωζώνης, που υποχρεώνει τα κ-μ να υποβάλουν προσχέδια προϋπολογισμού προς έγκριση στις Βρυξέλες πριν την υιοθέτησή τους. Έλληνας αξιωματούχους δήλωσε πως ο προϋπολογισμός μπορεί να αναθεωρηθεί το ερχόμενο έτος, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η στάση της κυβέρνησης δημιουργεί αυξανόμενη ανησυχία στους ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ ειδικότερα η στάση του ΠΑΣΟΚ υποδαυλίζει φόβους για πτώση της κυβέρνησης. Η Ελλάδα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, η κυβέρνηση όμως επιθυμεί συμφωνία με τους πιστωτές εντός του μήνα και πριν της έναρξη της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου.

http://www.ft.com/cms/s/0/d106686a-5c3c-11e3-931e-00144feabdc0.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: