Δίνει διαλέξεις αλλά δεν ακούει…




Ο Τούρκος Πρωθυπουργός δίνει διαλέξεις αλλά δεν ακούει, υποστηρίζει κύριο άρθρο της GUARDIAN («Turkey: Lecturing not Listening»). Η αξιοπιστία του ωστόσο δεν μπορεί να αποκατασταθεί όσον αφορά ένα σημαντικό ποσοστό των νέων στην Τουρκία, μετά τα γεγονότα στο Gezi Park, που προκάλεσε την αναθεώρηση των αλλαγών που επισυνέβησαν στην Τουρκία από την εκλογική νίκη του ΑΚΡ το 2002.

Η στάση Erdogan σε όλα τα ζητήματα της δημόσιας ζωής μπορεί να ερμηνευθεί ως επιθυμία υποδούλωσης ή πρόληψης όλων των δυνάμεων που είναι σε θέση να προκαλέσουν την κυβέρνηση.

Τελευταίος στόχος του είναι το Hizmet, ένα μετριοπαθές ισλαμικό κίνημα, ενδεχομένως επειδή οι ψήφοι υπέρ του μπορεί να λειτουργήσουν υπέρ της Αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός εξακολουθεί να διδάσκει τους συμπολίτες του επί παντός επιστητού, από ζητήματα διατροφικά έως και ζητήματα οικογενειακού προγραμματισμού.

Κατά τα χρόνια της εξουσίας του ωστόσο, ενέσκηψε μια νέα Τουρκία και αυτός και το κόμμα του πρέπει να μάθουν να ζουν με ό,τι βοήθησαν να δημιουργηθεί.

http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/dec/16/turkey-recep-tayyip-erdogan

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: