Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για συμφωνία – Παράθυρο για λύση στους πλειστηριασμούς




Ρεπορτάζ ΕΘΝΟΣ-ΑΠΕ

Αποφασισμένη να κάμψει τη σκληρή στάση της τρόικας είναι η κυβέρνηση. Στο Mαξίμου εκφράζεται αισιοδοξία για άρση του αδιεξόδου ακόμα και πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα των πλειστηριασμών, που παραμένει το σοβαρότερο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, κινείται η κυβέρνηση και εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα καταθέσει τη δική της τελική πρόταση προς τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άξονες της πρότασης αυτής αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχαν ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος επαναβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να απορρίψουν την πρόταση της τρόικας για συνολική άρση της απαγόρευσης που ισχύει σήμερα και σημείωσαν ότι εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του έτους, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια, παρατείνοντας το ισχύον καθεστώς για έξι μήνες τουλάχιστον.

Για το ίδιο θέμα το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδωσε τα εξής:

Τη στρατηγική της ενόψει των επαφών με την τρόικα επανεξετάζει η κυβέρνηση μετά την εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις. Σε νέα σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εξετάστηκαν όλα τα «καυτά» ζητήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, εκτενής συζήτηση έγινε για τα θέματα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με τον κ. Στουρνάρα να τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωσή τους μέσω εθελούσιας εξόδου και η διατήρηση του εξαγωγικού τους χαρακτήρα.

Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η κυβέρνηση, βρεθεί δεν βρεθεί λύση, θα πρέπει να προσχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση αλλιώς αίρεται αυτομάτως το καθεστώς προστασίας συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: