Δύο νεκροί από πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο




Ρεπορτάζ ΕΘΝΟΣ

Δύο νεαροί έπεσαν νεκροί λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα στη λεωφόρο Ηρακλείου, όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα των πυροβολισμών στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Ενας από τους νεκρούς φέρεται να είναι ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ, ο δεύτερος μέλος της οργάνωσης καθώς και ο τραυματίας.

Για έναν νεκρό και έναν πολύ σοβαρά τραυματισμένο έκαναν πάντως λόγο γιατροί του νοσοκομείου Αγία Ολγα.

Ο τραυματίας βρίσκεται στο χειρουργείο και οι γιατροί του νοσοκομείου δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο δεύτερος τραυματίας έχει διακομιστεί στο Γ.Γεννηματάς και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά ελεγχόμενη, καθώς φέρει τραύμα στην κλείδα.

Στο χώρο του γεγονότος έχουν μεταβεί αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ισχυρές δυνάμεις από άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό Star ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης επιβεβαίωσε ότι οι δύο νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, νεαροί στην ηλικία, 22 με 23 ετών, και πρόσθεσε ότι βρίσκονταν μπροστά στα γραφεία της οργάνωσης, τα οποία εκείνη την ώρα δεν ήταν κλειστά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες, πριν πυροβολήσουν εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής, στάθμευσαν την μοτοσικλέτα απέναντι από τα γραφεία.

Κατέβηκαν και αφού πλησίασαν, πυροβόλησαν με όπλο εννέα χιλιοστών προς τα γραφεία, στα οποία, την ώρα εκείνη βρίσκονταν αρκετά άτομα, λόγω ομιλίας στελεχών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, η μοτοσυκλέτα που επέβαιναν οι δύο δράστες δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας. Κάποιοι μιλούν επίσης για τρίτο συνεργό των δραστών, που έδωσε το σήμα της επίθεσης.

Εξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεντρωθεί οπαδοί του κόμματος που έψαλαν στον εθνικό ύμνο.

Στο σημείο έφτασε και η κόρη του αρχηγού του κόμματος, Ουρανία Μιχαλολιάκου, η οποία επιβεβαίωσε κι εκείνη ότι τα θύματα ήταν χρυσαυγίτες που ανήκαν στην ομάδα περιφρούρησης.

Δένδιας: Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών

«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων.Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγης

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την ένοπλη επίθεση στο Ηράκλειο Αττικής.

«Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα.

Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής»,  αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται πως το κόμμα είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές.

Πηγή-Φωτογραφία: ΕΘΝΟΣ / ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: