Μήπως ο δικαστής φοβήθηκε τη Χρυσή Αυγή;




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δεν γνωρίζουμε εάν η αποφυλάκιση των τριών ανώτερων στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης, την περασμένη Τετάρτη, οφείλεται στην έλλειψη στοιχείων ικανών για να τους προφυλακίσουν ή ήταν μία κάκιστη απόφαση δικαστικού λειτουργού, ο οποίος ενδεχομένως να φοβήθηκε να μην «μπλέξει» ο ίδιος και η οικογένειά του με τους μαφιόζους της Χρυσής Αυγής.

Εάν συμβαίνει το πρώτο, τότε η κυβέρνηση δικαιολογημένα θα αντιμετωπίσει θύελλα, διότι με τέτοια σοβαρότατα θέματα, που αφορούν την απειλή εναντίον της Δημοκρατίας, δεν δικαιούται να παίζει κανείς. Εάν, όμως, συμβαίνει το δεύτερο, εάν ο δικαστής δειλίασε, τότε πρέπει να ανησυχούμε. Επρεπε να ζητήσει την εξαίρεσή του και να αναλάβει άλλος. Η υπόθεση των Ελλήνων ναζί πρέπει να αντιμετωπιστεί από γενναίους.

Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, η απειλή εναντίον των δημοκρατικών θεσμών αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης. Ο κ. Σαμαράς άκουσε συγχαρητήρια και εξασφάλισε την υποστήριξη και την εκτίμηση του Λευκού Οίκου, της Βουλής, της Γερουσίας και του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επαίνεσε τον πρωθυπουργό από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η οποία παρακολουθείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Ολοι οι παραπάνω ανησυχούν διότι γνωρίζουν το αυτονόητο: ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και πολλά μέλη της είναι φανατικοί οπαδοί του φασισμού, που κατέστρεψε την Ευρώπη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Θύματα του γερμανικού ναζισμού ήταν η Ελλάδα και ο λαός της, που πλήρωσαν ακριβό τίμημα για την απόφασή τους να πολεμήσουν αρχικά τις δυνάμεις του Μουσολίνι και στη συνέχεια τις ορδές του Χίτλερ. Την ίδια περίοδο, η Τουρκία έπαιξε τον ρόλο του «επιτήδειου ανεξάρτητου» χωρίς να έχει την παραμικρή απώλεια.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέ­λεια της ανοχής έναντι της ναζιστι­­κής οργάνωσης. Αυτά τα τετριμμένα περί δημοκρατικών διαδικασιών για τους οπαδούς των ναζί, πρέπει να τα ξεχάσουμε. Η Χρυσή Αυγή φτύνει τη Δημο­κρα­τία, αλλά τη χρησιμοποιεί για να υλοποιήσει τα σχέδιά της, που είναι η κατάληψη της εξουσίας. Εάν καταπέσουν οι κατηγορίες, να ξεχάσουμε και τη Δημοκρατία και την Ελλάδα…

Πηγή-Φωτογραφία: www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: