Καμία διέξοδος στο αδιέξοδο κατά τη συνάντηση του κ. Ομπάμα με την ηγεσία του Κογκρέσου




Δεν προέκυψε καμία ουσιαστική πρόοδος από τη συνάντηση του πρόέδρου Μπαράκ Ομπάμα με την ηγεσία του Κογκρέσου στο Λευκό Οίκο. Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζόν Μπόνερ, εξερχόμενος του Λευκού Οίκου όπου είχε συνάντηση μίας ώρας με τον αμερικανό ηγέτη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν μια “ευγενική” συνομιλία, αλλά ουσιαστικά δεν έγινε καμία πρόοδος.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων επέκρινε τον πρόεδρο Ομπάμα και τους Δημοκρατικούς ότι δεν θέλουν να διαπραγματευτούν σχετικά με τον προϋπολογισμό, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να επαναλειτουργήσει η κυβέρνηση.

Στη συνάντηση εκτός του κ. Μπόνερ μετείχαν ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη  Γερουσία Χάρι Ρίντ ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Γερουσία  Μιτς Μακκόνελ και η επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

Στο μεταξύ, με πτώση έκλεισαν οι δείκτες στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο στη χθεσινή του συνεδρίαση, κατά τη δεύτερη ημέρα μετά την μερική διακοπή της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού και λίγο προτού πραγματοποιηθεί η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τους ηγέτες του Κογκρέσου για να συζητήσουν περί του αδιεξόδου στον προϋπολογισμό και την αύξηση του ανωτάτου ορίου του αμερικανικού χρέους.

Ο γενικός δείκτης Dow Jones με απώλειες 58,56 μονάδων κατέγραψε πτώση 0,39% κι έκλεισε στις 15.133,14 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχοντας υποστεί απώλεια2,96  μονάδων σημείωσε πτώση 0,08% , κλείνοντας στις 3.815,02 μονάδες.

Πηγή: AFP, Reuters, ANA-MPA – Photo via the White House: President Obama and Vice President Biden with senior staff last night in Oval Office. (Photo by Pete Souza)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: