Η NSA διαψεύδει τους Γερμανούς για την παρακολούθηση του κινητού της Μέρκελ




Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, διαψεύδει τις πληροφορίες που δημοσίευσαν τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα γνώριζε για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Καγκελαρίου της Γερμανίας.

Οπως είναι γνωστό, η NSA έχει την ευθύνη και διαχειρίζεται τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο.

Η υπηρεσία με δηλωση της εκπροσώπου της Vanee’ Vines διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε ενημερωθεί για την «ενδεχόμενη» κατασκοπεία σε βάρος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

Στη δήλωση της εκπροσώπου Vanee’ Vines τονίζεται ότι ο επικεφαλής της NSA Κιθ Αλεξάντερ «δεν είχε συζητήσει με τον πρόεδρο Ομπάμα το 2010 σχετικά με την υποτιθέμενη επιχείρηση κατασκοπείας η οποία αφορούσε την καγκελάριος Μέρκελ και δεν συζήτησε ποτέ καμιά τέτοια επιχείρηση. Τα δημοσιεύματα του Τύπου που υποστηρίζουν το αντίθετο δεν είναι αληθή», αναφέρει.

Ως γνωστόν δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag ανέφερε ότι ο επικεφαλής της NSA είχε ενημερώσει τον Ομπάμα για την παρακολούθηση των επικοινωνιών της Μέρκελ το 2010.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που λάβαμε από το γραφείο Τύπου της NSA αναφέρει τα εξής:

“GEN Alexander did not discuss with President Obama in 2010 an alleged foreign intelligence operation involving German Chancellor Merkel, nor has he ever discussed alleged operations involving Chancellor Merkel. News reports claiming otherwise are not true.”

-Vanee’ Vines, NSA PAO

Σχετικό ρεπορτάζ:http://mignatiou.com/2013/10/%ce%b3%ce%bd%cf%8e%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b5-%ce%bf-%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b1-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b7/

Φωτογραφία: Ο Πρόεδρος Ομπάμα και τα μέλη της οικογένειάς του εξέρχονται του Λευκού Οίκου με προορισμό την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, (H φωτογραφία τραβήχθηκε από το μέλος του τηλεοπτικού pool @GarciaJon).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: