Η Ελλάδα που διακρίνεται στο εξωτερικό… Η Globo ηγετική δύναμη στις πωλήσεις λογισμικού




Ως η εταιρεία με τις καλύτερες επιδόσεις εφέτος στον δείκτη ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου χαρακτηρίζεται η ελληνική Globo, καθώς κατόρθωσε να αυξήσει δραματικά τις πωλήσεις λογισμικού που μετατρέπουν τις ατομικές συσκευές τηλεφώνου σε επιχειρηματικές, ενώ σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ασία και στην Λατινική Αμερική,

Αυτά αναφέρει ανταπόκριση της Natasha Doff στο BLOOMBERG με τίτλο «Workers Using Their Own Mobile Devices Propel Globo Stock Surge».

Σύμφωνα με την Cisco Systems, την μεγαλύτερη εταιρεία στην κατασκευή εξοπλισμού για τις δικτυώσεις των computers, ο αριθμός των κινητών ατομικών συσκευών που θα μετατραπούν και σε επιχειρηματικές (bring-your-own-devices) αναμένεται να αυξηθούν έως το 2016, στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Ινδία, στην Κίνα και στη Βραζιλία, από 198 εκ., που είναι σήμερα, στις 405 εκ.

«Αναμένουμε ότι η τάση για τις συσκευές BYOD θα συνεχίσει να αυξάνεται και αυτό μας παρέχει τη δυνατότητα να προσφέρουμε την τεχνολογία μας σε διαφορετικές χώρες και σε διαφορετικά μερίδια αγοράς» δήλωσε ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος (φωτογραφία), εκτελεστικός διευθυντής της Globo στο Bloomberg προσθέτοντας ότι η εταιρεία διαφοροποιεί τα λογισμικά της για να προσελκύσει διαφορετικά είδη πελατών.

Η Globo κατόρθωσε να εξασφαλίσει φέτος συμβόλαια για την ανάπτυξη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας με διάφορες επιχειρήσεις όπως την Estee Lauder, την Dixons Retail και την Daimler. Οι συνολικές πωλήσεις της Globo αυξήθηκαν φέτος κατά 28%, στα 58,1 εκ. ευρώ, καθώς οι πωλήσεις στη Λ. Αμερική αυξήθηκαν στα 11,6 εκ. ευρώ, από 2,2, και στην Ασία κατά 72% στα 10,6 εκ. ευρώ.

Η Globo ιδρύθηκε το 1997 στην Ελλάδα, όπου οι πωλήσεις της σημείωσαν πέρυσι πτώση κατά 13%, στα 20,3 εκ. ευρώ. Η εταιρεία, μολονότι διατηρεί το κατασκευαστικό της τμήμα στην Ελλάδα εκποίησε στα τέλη του 2012 μέρος των ελληνικών της περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρακόπουλο η εταιρεία κατόρθωσε να διεισδύσει στην αναδυόμενη αγορά μέσω των εμπορικών σημάτων CitronGo και Go, τα οποία διευκολύνουν την πρόσβαση στα emails και στα κοινωνικά δίκτυα μέσω μη έξυπνων συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

http://www.bloomberg.com/news/2013-10-06/workers-using-their-own-mobile-devices-propel-globo-stock-surge.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: