Η Ελλάδα είναι η χώρα μου και θα επιστρέψω σ’ αυτήν, δηλώνει ο Γιάννης Αντετοκούμπο




Εκτενή συνέντευξη – πορτρέτο του Ελληνονιγηριανού μπασκετμπολίστα, Γιάννη Αντετοκούμπο δημοσιεύει η onmilwaukee.com («NBA provides an escape for Bucks rookie Antetokounmpo», Jim Owczarski).

Αποσπάσματά της αναδημοσιεύονται και σχολιάζονται σε διάφορα αμερικανικά ΜΜΕ (CBS, «Antetokounmpo outlines family strife in Greece on his way to NBA», NBC, «Greece wanted nothing to do with his family until NBA noticed Antetokounmpo’s basketball skills»)  όπου δίνεται έμφαση στην ολιγωρία της ελληνικής Πολιτείας για την παροχή της υπηκοότητας στον διεθνή μπασκετμπολίστα και στην οικογένειά του.

Το άρθρο, μέσω των εκμυστηρεύσεων του Γιάννη Αντετοκούμπο και του προπονητή του Σπύρου Βελινιάτη, που τον ανέδειξε, καταγράφει την δύσκολη πορεία της οικογένειας του αθλητή μέχρι να κατακτήσει το αμερικανικό όνειρο.

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας μόλις φέτος κατόρθωσε να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, που όπως υποστηρίζεται στους σχολιασμούς οφείλεται εν πολλοίς στη διάκρισή του, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον Αντετοκούμπο από τον ηγέτη της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.

http://onmilwaukee.com/sports/articles/giannisantetokounmpo.html?viewall=1

http://www.cbssports.com/nba/eye-on-basketball/24132066/giannis-antetokounmpo-outlines-family-strife-in-greece-on-his-way-to-the-nba

http://probasketballtalk.nbcsports.com/2013/10/23/greece-wanted-nothing-to-do-with-his-family-until-nba-noticed-antetokounmpos-basketball-skills/

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: