Επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ συνεχίζεται ο διάλογος για την Greek-covery




Το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ προσέλκυσαν οι χθεσινές δηλώσεις του John Paulson στους Financial Times για τις θετικές προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και το επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι ελληνικές τράπεζες.

Όπως επισημαίνει ο Leonid Bershidsky σε σχολιασμό του στο BLOOMBERG με τίτλο «U.S. funds target Greek banks» ο John Paulson, ο γκουρού των Hedges Funds που κέρδισε εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, ποντάροντας κατά της βιομηχανίας των ενυπόθηκων στεγαστικών αμερικανικών δανείων, επενδύει τώρα στις ελληνικές τράπεζες, όπως την Πειραιώς και την Άλφα.

Στις χθεσινές σπάνιες τοποθετήσεις του, ο John Paulson δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, ότι η ελληνική κυβέρνηση διαμορφώνει ένα ευνοϊκό για τις επιχειρήσεις περιβάλλον και ότι οι τράπεζες είναι επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένες μετά την εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης.

Όπως σημειώνει ο Leonid Bershidsky, και άλλα αμερικανικά Funds όπως η Fidelity και η Wellington Capital Group έχουν την ίδια άποψη με τον Paulson, σε τέτοιο βαθμό ώστε οι ελληνικές τράπεζες επισπεύδουν τη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων για να ανταποκριθούν στο υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σημειώνει επίσης ότι το ενδιαφέρον των διαφόρων Funds είναι δικαιολογημένο και για άλλους λόγους από αυτούς που κατονόμασε ο Paulson, καθώς οι τράπεζες, μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού χρέους, έχουν απαλλαγεί από τα τοξικά τους περιουσιακά στοιχεία, ενώ ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είχε πάντα πιο χρηστή διαχείριση από την εθνική οικονομία.
http://www.bloomberg.com/news/2013-10-07/bershidsky-on-europe-paulson-bets-on-greece.html

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Robin Doumar, διευθύνων σύμβουλος της Park Square Capital, μιλώντας στην τηλεόραση του CNBC («Are Greek banks a good recovery bet?»).

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000204900&play=1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: