Ανοίγει ο δρόμος για την άρση ασυλίας βουλευτών της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή




Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας, μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διαβίβασε στην Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας  του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.

Οπως έγινε γνωστό, του αποδίδεται το αδίκημα «της στάσης» το οποίο διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2010 στη Λάρισα, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς.  Συγκατηγορούμενοι  του κ. Παναγιώταρου είναι ακόμη τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μέλη της Χρυσής Αυγής για να τιμήσουν το Γρίβα-Διγενή είχαν προγραμματίσει στις 18 Απριλίου 2010 συγκέντρωση και πορεία προς τη κεντρική πλατεία της Λάρισας. Η Αστυνομία για λόγους ασφαλείας δεν επέτρεψε την πορεία και προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Τα μέλη της Χρυσής  Αυγής αντέδρασαν στην απόφαση αυτή της Αστυνομίας και άρχισε να πετούνε πέτρες προς στους αστυνομικούς οι οποίοι τους απώθησαν. Ο κ. Παναγιώταρος και τέσσερα ακόμη μέλη της Χρυσής Αυγής προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και σε βάρος του κ. Παναγιώταρου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της στάσης, ενώ στα τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής τους αποδόθηκαν τα αδικήματα της στάσης και της παράνομης οπλοκατοχής.

Τον  Ιούνιο του 2013 εκδικάστηκε η υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, αλλά αναβλήθηκε, καθώς έπρεπε να ζητηθεί η άρση ασυλίας του κ. Παναγιώταρου.

Το αίτημα της άρσης της ασυλίας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αυτή το διαβίβασε στη Βουλή, η οποία και θα αποφασίσει.

Να σημειωθεί ότι το αδίκημα της «στάσης» καταλογίζεται σε όποιον με πρόθεση συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που διαπράττει με ενωμένες δυνάμεις βιαιοπραγίες, κ.λπ., ενώ επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται η οπλοφορία, η κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Πηγή: Παν. Τσιμπούκης / ANA-MPA

Ζητούν άρση ασυλίας για Γερμενή, Μπούκουρα, Ηλιόπουλο και Παναγιώταρο

Για το ίδιο θέμα, το ΕΘΝΟΣ έγραψε τα εξής:

Στη Βουλή βρίσκεται πλέον το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν για πράξεις που αφορούν ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής. Αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου έστειλε στη Βουλή ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Το ανακριτικό αίτημα έρχεται σε συνέχεια νέας μαρτυρίας – φωτιά, αυτή τη φορά από τον προστατευόμενο «μάρτυρα Ε’»,  ο οποίος αναφέρει τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, αλλά και τους τρεις προαναφερθέντες βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της Χρυσής Αυγής.

Σε ό,τι αφορά στον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά από εντολή της εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διαβίβασε στη Βουλή το αίτημα για την άρση της ασυλίας του, καθώς του αποδίδεται το αδίκημα της «στάσης», που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2010 στη Λάρισα, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, το γεγονός ότι η όλη διαδικασία περνάει πλέον μέσα από τη Βουλή έχει να κάνει με το γεγονός ότι μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, η οργάνωση θεωρείται εξαρθρωθείσα και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.

Η Βουλή αναμένεται να συνδράμει στη διευκόλυνση των ανακριτικών αρχών με την επιτάχυνση της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Στην κατάθεσή του, ο «μάρτυρας E’» περιγράφει ότι σκοπός της Χρυσής Αυγής ήταν η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» και προς επίρρωση του επιχειρήματός του αναφέρει ότι αυτό που διεχέετο στα κατώτερα στελέχη της Χρυσής Αυγής ήταν η φράση «θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».

Ο ίδιος μάρτυρας υποστήριξε επίσης ότι οι νεοσύλλεκτοι του κόμματος «ήταν υποχρεωμένοι να αγοράζουν σειρά βιβλίων ναζιστικού περιεχομένου, όπως “Ο Αγών μου” του Χίτλερ, το «Ημερολόγιο» του Γκέμπελς αλλά και “Τα Πρωτόκολλα της Σιών”, ώστε να γνωρίζουν ποιος είναι ο εχθρός τους, δηλαδή οι Εβραίοι, οι Σιωνιστές και οι κομμουνιστές (…).

Το επιχείρημα, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του μάρτυρα είναι ότι ο Μαρξ ήταν κομμουνιστής, οπότε μοιραία «Εβραίοι και κομμουνιστές» ήταν το ίδιο.

«Πάντως, αυτό που μας έλεγαν στις κατηχήσεις είναι ότι σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς», προσθέτει ο μάρτυρας

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονομάζει τον κατηγορούμενο στην υπόθεση βουλευτή Νίκο Μίχο ως εκπαιδευτή στελεχών της Χρυσής Αυγής «στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών».

Εσφαζαν πρόβατα για να εξασκηθούν στα μαχαίρια Όπως φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας, οι εκπαιδεύσεις «πραγματοποιούνταν σε μαντριά περιοχών της Αττικής, Μαλακάσα κλπ» όπου οι εκπαιδευόμενοι προέβαιναν «σε μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες, προκειμένου να διδαχτεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα».

Μυστικό πεδίο βολής στην Πεντέλη Κατά τη μαρτυρική κατάθεση, ο εν λόγω βουλευτής προωθούσε έναντι τιμήματος όπλα σε διάφορα μέλη της οργάνωσης, ενώ επισήμανε ότι, όπως έχει ακούσει, «γίνονταν βολές με πυροβόλα όπλα, σε ερημική περιοχή στην Παλαιά Πεντέλη».

Τα τατουάζ της ντροπής Στην κατάθεσή του, ο «Μάρτυρας Ε’» αναφέρει επίσης ότι, κατά την είσοδο μελών σε πυρήνα της οργάνωσης, διδασκόταν ο ναζιστικός χαιρετισμός και ότι ήταν συνηθισμένο και επιθυμητό να γίνονται τατουάζ με τα σύμβολα των Ες-Ες και της σβάστικας, σε διάφορες παραλλαγές.

Βουλευτές σε επεισόδια με λαθρομετανάστες Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι, στα επεισόδια στο παλαιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους, τον Μάιο του 2009, όπου είχαν καταφύγει παράνομοι μετανάστες, μετείχαν μεταξύ άλλων και οι κατηγορούμενοι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Μίχος και Γιάννης Λαγός. Ο μάρτυρας κατονομάζει και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και βουλευτές του κόμματος που δεν είναι κατηγορούμενοι. «Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι όλα τα παραπάνω πρόσωπα είχαν ανέβει στην οροφή του κτιρίου της Χρυσής Αυγής που ήταν ακριβώς απέναντι από το Εφετείο και έριχναν αυτοσχέδιες ρουκέτες, οι οποίες μέσα είχαν σκάγια που, όταν έσκαζαν, διασκορπίζονταν και χτύπαγαν περισσότερους στόχους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών αλλοδαπών».

Κεντρική εντολή οι επιθέσεις Και ο μάρτυρας αυτός αναφέρεται σε «γενική κεντρική εντολή» για τις επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών και μάλιστα τονίζει «στα γραφεία, κάθε Σάββατο, όπου μαζευόμαστε, ο καθένας διηγείτο ιστορίες για το πόσους αλλοδαπούς χτυπούσε μέσα στην εβδομάδα και τι τους έκανε. Το ίδιο ισχύει και για επιθέσεις σε τοξικομανείς, αριστεριστές και αναρχικούς».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι η οργάνωση διαθέτει βάση δεδομένων τα οποία διαχειρίζονται έμπειροι τεχνικοί στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, «ενώ υπάρχουν ικανότατοι χάκερ, οι οποίοι συχνά επιτίθενται στην ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου Indymedia και σε άλλες εχθρικές προς αυτούς ιστοσελίδες».

Πηγή: www.ethnos.gr

Φωτογραφία: Ο Γερμενής και ο Ηλιόπουλος συζητούν. Πίσω ακριβώς από τον Γερμενή ο Στ. Μπούκουρας, ο τρίτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής για τον οποίο ζητήθηκε άρση της βουλευτικής του ιδιότητας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: