Η έλευση της Τρόικα θέτει σε δοκιμασία τις “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης




Η έλευση της Τρόικα θέτει σε δοκιμασία τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ως προς τη δέσμευση για τη μη λήψη νέων μέτρων λιτότητας αναφέρει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα στους NEW YORK TIMES η Niki Kitsantonis με τίτλο «A Promise to Protect Pensions Will Test Greece’s Red Line on Austerity».

Ένα νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα θεωρείται αναγκαίο, υποστηρίζει η ανταπόκριση, καθώς το ετήσιο έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζεται να φθάσει στα 2,5 δις ευρώ, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια η χώρα θα χρειασθεί 11 δις ευρώ για να καλύψει τις αποπληρωμές των παρελθόντων χρεών της.

Γι’ αυτό το λόγο οι συνδικαλιστικές ενώσεις και οι ειδικοί σε θέματα εργασίας θεωρούν ότι, παρά τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις. Στις χθεσινές κινητοποιήσεις, κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας στον Δημόσιο τομέα, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις μετακινήσεις και απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά η κυρίαρχη ανησυχία αφορούσε σε μια νέα μείωση των συντάξεων.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, αρνήθηκε ωστόσο, το Σαββατοκύριακο ότι θα υπάρξει περαιτέρω μείωση συντάξεων. «Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι δεν πρόκειται να αγγιχτούν οι συντάξεις. Οι οικογένειες μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους με ασφάλεια» τόνισε.

http://www.nytimes.com/2013/09/19/business/global/testing-greeces-red-line-on-austerity.html?pagewanted=all

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: