Επίθεση στην Μέρκελ για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση χρέους της Ευρωζώνης




Στις δηλώσεις του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, Peer Steinbrueck, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD αναφέρεται ανταπόκριση (Patrick Donahue) του BLOOMBERG από το Βερολίνο με τίτλο «Steinbrueck Attacks Merkel’s ‘Saving, Saving, Saving’ in Crisis».

Ο Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης επιτέθηκε στην Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, σχετικά με την πολιτική που ακολούθησε έναντι της κρίσης του ευρώ, κατηγορώντας την για την εμμονή της στις περικοπές δαπανών και υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία θα πρέπει να βοηθήσει τις υπερχρεωμένες χώρες.

Η κα Μέρκελ, τόνισε, επικεντρώθηκε στην «εξοικονόμηση, εξοικονόμηση, εξοικονόμηση» και αναλώθηκε σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού για να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν τις ασθενικές οικονομίες.

Ο Peer Steinbrueck δήλωσε ότι η Γερμανία θα έπρεπε να περικόψει ποσά 170 δις ευρώ ετησίως εάν ακολουθούσε το παράδειγμα της Ελλάδας ή της Ισπανίας. «Σε αυτήν την περίπτωση κανείς δεν θα κάθονταν ήσυχος εδώ» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές λιτότητας στη νότια Ευρώπη δημιουργούν μια «κοινωνική πυριτιδαποθήκη».

http://www.bloomberg.com/news/2013-09-11/steinbrueck-attacks-merkel-s-saving-saving-saving-in-crisis.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: