“Βαρίδι” για την Ευρώπη η Μέρκελ




Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τράπεζας Saxo (με έδρα τη Δανία), Lars Seier Christensen, η Καγκελάριος Merkel συνιστά την ‘αχίλλειο πτέρνα’ της Ευρώπης, καθώς η έλλειψη οράματος που την διέπει είναι καταστρεπτική για την οικονομία της ηπείρου (άρθρο της INDEPENDENT υπό τον τίτλο «Merkel ‘is EU’s big Weakness’»).

‘Η κα Merkel είπε όχι στην οικονομική διακυβέρνηση με μια συγκεντρωτική προσέγγιση από τα κεντρικά της Ευρώπης, όχι σε έναν μόνιμο μηχανισμό διασώσεων και όχι στην ιδέα των ευρωομολόγων που αποκάλεσε ‘οικονομικά λανθασμένη και αντιπαραγωγική’. Επιλύει προβλήματα και δεν υπάρχει πρόβλημα με την επίλυση χειροπιαστών προβλημάτων. Ωστόσο η πολιτική σχετίζεται με προτάσεις νέων ιδεών και οραμάτων και με τον ορισμό μιας ατζέντας και όχι με την παρακολούθηση του δημόσιου αισθήματος.

Η κα Μέρκελ δεν έχει θέσει ακόμη ατζέντα’ δήλωσε ο Christensen. ‘Οι Γερμανοί δεν έχουν διάθεση για αλλαγή. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι φαίνεται πως θα κερδίσει η κα Μέρκελ. Σε αυτή την περίπτωση θα αποτελεί τον ‘ντε φάκτο’ ηγέτη της ευρωζώνης και το μελλοντικό –και καταστρεπτικό- της νόμισμα θα καθοριστεί από αυτήν την πρώην ερευνήτρια χημικό. Κατά την εκτίμησή μου, η έρευνα ολοκληρώθηκε, η ετυμηγορία έχει βγει, πρέπει να επανεκτιμήσουμε την ΕΕ’ προσέθεσε.

http://www.independent.co.uk/news/business/news/merkel-is-eus–big-weakness-8792953.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: