Αντιδράσεις της Ελληνο-εβραϊκής Κοινότητας για τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής




Οι Έλληνες Εβραίοι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα κατά του υπερεθνικιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, στον απόηχο της δολοφονίας ενός αντιφασίστα ράπερ, με το ψευδώνυμο Killah P, επισημαίνει ανταπόκριση του  Jewish Telegraphic Agency με τίτλο «Crack down on Golden Dawn, Greek Jews urge gov’t following rapper’s murder».

Το κεντρικό συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ελλάδας σε χθεσινή του ανακοίνωση επεσήμανε ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δείχνει εκ νέου την ανάγκη λήψης σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση κατά της Χρυσής Αυγής. 

«Ο Φύσσας, υπερασπιστής της Δημοκρατίας δολοφονήθηκε από έναν ορκισμένο υπερασπιστή του ναζισμού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Παραβιάσθηκε η αξιοπρέπειά μας, η ελευθερία μας, η δημοκρατία μας και ο ανθρωπισμός μας… Δεν αρκεί πλέον η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων» σημειώνεται στην ανακοίνωση προσθέτοντας ότι «Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας, μαζί με όλους τους ηγέτες των δημοκρατικών κομμάτων να συμπράξουν άμεσα για τη κοινή αντιμετώπιση των μορφωμάτων του Ναζισμού και του Φασισμού στην Ελλάδα, νομοθετώντας έναν ισχυρό και αποτελεσματικό νόμο κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που θα απαγορεύουν τη συμμετοχή σε κάθε είδους εκλογικής διαδικασίας ατόμων ή οργανώσεων που τελούν με ναζιστικές μεθόδους εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας και της κοινωνίας. Οφείλουν όλοι να μετουσιώσουν τις υποσχέσεις τους σε νομοθετική πράξη, για να τεθεί οριστικό τέρμα στους νοσταλγούς των πλέον σκοτεινών σελίδων της ιστορίας μας».

http://www.jta.org/2013/09/23/news-opinion/world/crack-down-on-golden-dawn-greek-jews-urge-govt-following-rappers-murder#ixzz2fmpJTAU6

Ανάλογο κείμενο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του WORLD JEWISH CONGRESS με τίτλο «Greek politicians, Jewish leaders urge clampdown on neo-Nazi party after murder of rapper» όπου γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας, ενώ σημειώνονται τα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πρότεινε την διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος της Χρυσής Αυγής  εάν η αστυνομική έρευνα οδηγήσει στην διασύνδεσή της με το έγκλημα.

Οι ελληνικές αρχές ελέγχουν τώρα τις τηλεφωνικές συνομιλίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ως μέρος της γενικότερης έρευνας για την διερεύνηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

http://www.worldjewishcongress.org/en/news/13965/greek_politicians_jewish_leaders_urge_clampdown_on_neo_nazi_party_after_murder_of_rapper

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: