Τι θα κάνει η Μέρκελ μετά τις εκλογές;




Συνέντευξη του Michael Meister, αντιπροέδρου της ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της Angela Merkel στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG σε άρθρο του Rainer Buergin με τίτλο «Meister Says Europe Should Brace for More Years of Merkel».

Όπως τόνισε ο Μeister, σε περίπτωση επανεκλογής της, η κα Merkel θα διατηρήσει απαρέγκλιτα την σαφώς καθορισμένη θέση και τις κατευθυντήριες αρχές της γερμανικής πολιτικής στο πλαίσιο των προσπαθειών για αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Παράλληλα, αναφερόμενος σε όσους υποστηρίζουν την ευρύτερη κατανομή χρηματοπιστωτικών ευθυνών εντός ευρωζώνης εις βάρος της Γερμανίας, το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατικών υπενθύμισε ότι το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο με έδρα την Καρλσρούη εξετάζει ενδελεχώς όλες τις προτάσεις των Βρυξελλών και εν γένει της ΕΕ, ως εκ τούτου η γερμανική κυβέρνηση και ο συνασπισμός της Merkel δεν θα διακινδύνευαν να υποστηρίξουν οτιδήποτε αργότερα μπορούσε να τύχει απόρριψης από το Δικαστήριο.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Ελλάδα, ο Meister διευκρίνισε ότι η Merkel δεν θα αμβλύνει τις πιέσεις προς τη χώρα, τόνισε ότι «υπό το φως των αποτελεσμάτων των αποτιμήσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί για το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας, μπορεί κανείς να εξετάσει εάν υφίστανται και άλλες τεχνικές επιλογές προς ανακούφιση της Ελλάδας». Τροποποιήσεις στο χρόνο ωρίμανσης δανείων και σε κόστη δεν συνεπάγεται ‘κούρεμα’ του ελληνικού χρέους, πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός.

http://www.bloomberg.com/news/print/2013-07-31/meister-says-europe-should-brace-for-more-years-of-merkel-policy.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: