Νοοτροπίες όπως του Σταυρίδη οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η αποπομπή του κ. Στέλιου Σταυρίδη, μέχρι την περασμένη Κυριακή προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, ήταν επιβεβλημένη πράξη. Οι δηλώσεις του μετά τον εκδιωγμό του από τον υπουργό των Οικονομικών, δικαιολογούν ακόμα περισσότερο την απόφαση του κ. Στουρνάρα, διότι ο κ. Σταυρίδης παρουσιάζεται αμετανόητος και μάλιστα διαπράττει το ίδιο λάθος, όπως όλοι οι ασχολούμενοι με τις δουλειές του κράτους, υποστηρίζοντας ότι και άλλοι, που δεν κατονομάζει, έχουν κάνει και χειρότερα…

Συγκεκριμένα δήλωσε στο Σκάι: «Δεν με κάλεσε στο κότερο του για μια εβδομάδα, ούτε πήγαμε διακοπές. Στην Ελλάδα υπάρχει μια τάση να δίνουμε σημασία στο φαίνεσθαι και όχι στην ουσία», υποστήριξε ο αποπεμφθείς πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος στο διάστημα που ηγείτο του Ταμείου, δεν έχει να επιδείξει και κανένα σοβαρό επίτευγμα στο σημαντικότατο χώρο της προσέλκυσης επενδύσεων. Η αποκάλυψη δε ότι έστειλε ο ίδιος σε τοπική εφημερίδα της Κεφαλονιάς τη φωτογραφία με την αεροσυνοδό του τζετ του επιχειρηματία, αποδεικνύει ότι ο κ. Σταυρίδης είναι «μέλος» της ομάδας των “untouchables”, αυτών που δεν ιδρώνει το αυτί τους για τίποτα και οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν θα τους συμβεί οτιδήποτε, ότι και αν έχουν διαπράξει.

Την ίδια ημέρα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα φωτογραφία του υπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε το σκάφος του επιχειρηματία Δελακούρα για μέρος των διακοπών του. Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο, όπως και ο κ. Σταυρίδης, διότι στην περίπτωσή του έχουμε ένα υπουργό να δέχεται δωρεάν τις υπηρεσίες ενός επιχειρηματία. Εκτός εάν ο κύριος υπουργός έχει πληρώσει τα έξοδα της μίνι κρουαζιέρας στον κ. Δελακούρα, οπότε του βγάζουμε το καπέλο. Διότι είναι και εκείνη η ιστορία με τα τηλέφωνα της Ζίμενς, για την οποία δεν δόθηκε ποτέ πειστική εξήγηση.

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα, και γενικά όσοι «υπηρετούν» από διάφορες θέσεις το κράτος, δεν θα βάλουν ποτέ μυαλό. Οπου και να κοιτάξεις, όπου και να ψάξεις, η διαπλοκή είναι εκεί και μάλιστα μας περιπαίζει βγάζοντας τη γλώσσα έξω. Ο κ. Σταυρίδης και ο κάθε κ. Σταυρίδης, γνώριζε (μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον) ότι ουδείς θα τον πειράξει ακόμα και αν συναγελάζεται με επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν συμφέροντα με το κράτος.

Βεβαίως, εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αποκεφαλίστηκε μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποίησε το τζετ του επιχειρηματία. Ηταν η δικαιολογία που έψαχνε το υπουργείο Οικονομικών για να τον ξεφορτωθεί, και οι λόγοι είναι πολλοί. Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου είναι μία αποτυχημένη ιστορία και η υπόθεση των επενδύσεων έχει σκαλώσει. Δεν θα είναι έκπληξη εάν σύντομα την πληρώσει και μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος οργάνωσε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους ξένους κερδοσκόπους.

Η ουσία, για την οποία αναφέρθηκε στη δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης, δεν είναι αυτή που υπονοεί. Η Ελλάδα χρειάζεται ΚΑΘΑΡΟΥΣ πολιτικούς και δυστυχώς δύσκολα θα βρεθούν. Ακόμα και σήμερα, που το Μνημόνιο σαρώνει την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών συνεχίζουν να είναι ομόσταυλοι της διαπλοκής και της λαμογιάς. Ακόμα και σήμερα οι εξυπηρετήσεις των επιχειρηματιών και των πελατών-ψηφοφόρων είναι η πρώτη δραστηριότητα των πολιτευτών. Πως θα πάει μπροστά αυτή η χώρα;

Δημοσιεύθηκε στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: