Η Βραζιλία στηρίζει το Ελληνικό Πρόγραμμα διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Μαντέγκα




Ο Υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Guido Mantega τηλεφώνησε χθες στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, για να προσφέρει τη στήριξη της χώρας του στο τελευταίο δανειακό πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, αναφέρει ανταπόκριση από το Σάο Πάολο του Paulo Trevisani στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «Brazil “Clarifies” Its Position on Greek IMF Vote».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του βραζιλιάνικου Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Mantega χαρακτήρισε λανθασμένη την πρόσφατη κίνηση του εκτελεστικού δ/ντή της Βραζιλίας στο ΔΝΤ να απέχει από την ψηφοφορία για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης ύψους €1,7 δις και διευκρίνισε ότι ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο Ταμείο άσκησε κριτική στη χορήγηση της δόσης στην Ελλάδα, χωρίς την έγκριση της κυβέρνησής του.

Από την πλευρά της, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε έντονη ικανοποίηση που η θέση της Βραζιλίας αποκαταστάθηκε και αποσαφηνίστηκε σε ανώτατο επίπεδο, προσθέτει η ανταπόκριση.

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20130801-720337.html?KEYWORDS=GreeceKEYWORDS%3DGreece#printMode

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται άρθρο των David Biller και Sandrine Rastello στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG, με τίτλο «Brazil Summons IMF Rep Home After Abstention on Greece Debt Vote».

Επισημαίνεται ακόμη ότι χθες η Βραζιλία ανακάλεσε τον εκπρόσωπό της στο ΔΝΤ, μετά τη διαφωνία που εξέφρασε για την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, μια στάση που ο Paulo Nogueira Batista τήρησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση της Μπραζίλια.

http://www.bloomberg.com/news/print/2013-08-01/brazil-summons-imf-rep-home-after-abstention-on-greece-debt-vote.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: