Διάψευση παραγραφής χρέους από Kauder




Δημοσίευμα του BLOOMBERG αναφέρεται στις δηλώσεις του Volker Kauder, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σκέψη για παραγραφή του ελληνικού χρέους, καθώς εκτιμά ότι μια τέτοια πράξη θα δελέαζε και άλλες χώρες να απαιτήσουν παρόμοια μεταχείριση.

Επίσης εκτιμά ότι οι χρεωμένες χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να επιμείνουν στις μεταρρυθμίσεις, ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να ξεπεράσουν την κρίση (“Merkel Ally Says ‘Forget about’ Greek Sovereign Debt Writedown”). ‘Δεν βλέπω παραγραφή για την Ελλάδα σε καμία περίπτωση’ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Βερολίνο ‘ακόμη και η συζήτηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο παραλύει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες σε αυτές τις χώρες’. Κατά την Καγκελάριο Merkel η οποιαδήποτε απόφαση για την Ελλάδα θα ληφθεί τον επόμενο χρόνο.

Ο Kauder εξάλλου διαφώνησε και με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να υιοθετηθεί από την ευρωζώνη, επειδή θα προκαλούσε πληθωρισμό. ‘Το πλεονέκτημα των ΗΠΑ’, δήλωσε, ‘είναι ότι παραλήπτης των δολαρίων τους είναι η Κίνα’.

Σε άλλο δημοσίευμα του BLOOMBERG (“Merkel Blasts Tax Increases as ‘Poison’ as She Starts Campaign”) η Angela Merkel φέρεται να δηλώνει: ‘Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο στην Ελλάδα, ώστε να εξελιχθούν κάπως τα πράγματα’. Ταυτόχρονα η Καγκελάριος υπογράμμισε τη δέσμευση της χώρας της στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη: ‘Θα διασφαλίσω ότι η αλληλεγγύη οδηγεί σε αποτελέσματα. Δεν έχει νόημα αν δεν υπάρχουν δομικές αλλαγές’.

http://www.bloomberg.com/news/2013-08-13/merkel-ally-says-forget-about-greek-sovereign-debt-writedown.html

http://www.bloomberg.com/news/2013-08-13/merkel-blasts-tax-increases-as-poison-as-she-starts-campaign.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: