WSJ: Διάσωση για τους επόμενους μήνες…




To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε χθες την τελευταία δανειακή δόση για την Ελλάδα, ύψους €1.72 δις, μετά την έγκριση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας από την Ευρωζώνη της δικής της συμμετοχής στο κοινό πακέτο χρηματοδότησης, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία κατά τους επόμενους μήνες.

Αυτό επισημαίνει ο Ian Talley σε ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «IMF Approves EUR1.7 Billion Greek Bailout Tranche».

Ωστόσο, τονίζει ο ανταποκριτής, το πρόγραμμα δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια σειρά προβλήματα και θα κριθεί αναγκαία η επιπρόσθετη χρηματοδότηση από την ευρωζώνη, προκειμένου η χώρα να εκπληρώσει τους δανειακούς όρους του ΔΝΤ.

Σημειώνεται επίσης ότι η τελευταία δανειακή δόση θα συμβάλλει στο να επιβιώσει η Ελλάδα μετά τις τις γερμανικές εκλογές που συνιστούν εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις της ευρωζώνης για μείωση του ελληνικού χρέους σε επίπεδο βιώσιμο για την ελληνική οικονομία.

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20130729-708944.html?KEYWORDS=Greece#printMode

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον της Sandrine Rastello στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG, με τίτλο «IMF to Disburse 1.7 Billion Euros to Greece After Loan Review», όπου επισημαίνεται ότι η εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας έως τις γερμανικές εκλογές τον προσεχή Σεπτέμβριο, γεγονός που θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Στο δημοσίευμα προβάλλεται επίσης δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, ότι «οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν την αξιοσημείωτη πρόοδο όσον αφορά στην άμβλυνση δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισοτήτων. Ωστόσο, η πρόοδος σε δομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις, στο δημόσιο τομέα και όχι μόνο, δεν ήταν αντίστοιχη με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Οι εντονότερες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες παραμένουν καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και για μια αναπτυξιακή πορεία διαρκείας». Παράλληλα, η κα Lagarde επανέλαβε ότι είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη της Ευρώπης για τη μείωση του ελληνικού χρέους κάτω του 110% του ΑΕΠ έως το 2022.

http://www.bloomberg.com/news/print/2013-07-29/imf-to-disburse-1-7-billion-euros-to-greece-after-loan-review.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: