Σταθερή η αύξηση της ανεργίας στην Ευρωζώνη σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat




Η ανεργία στην ευρωζώνη συνέχισε τη σταθερή ανοδική της πορεία τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat  που δημοσιοποιήθηκαν χθες, υπογραμμίζοντας τις ανθρώπινες παραμέτρους μιας χρηματοπιστωτικής ύφεσης που διαρκεί περίπου ενάμιση  χρόνο, αναφέρει ανταπόκριση από τη Φραγκφούρτη του  Jack Ewing στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «Joblessness Edges Higher To Hit a Euro Zone Record».

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας στα 17 κράτη-μέλη της ευρωζώνης αυξήθηκε στο 12.1% τον περασμένο Μάϊο, συγκριτικά με αντίστοιχο ποσοστό 12% τον περασμένο Απρίλιο. Ειδικότερα όσον αφορά στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία, η ανεργία κυμάνθηκε στο 27%, με την ανεργία των νέων να παραμένει άνω του 50%.

Η ανεργία στην ευρωζώνη αυξήθηκε σχεδόν χωρίς παύση από τις αρχές του 2008, με την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, με μια μικρή μόνο μείωση στις αρχές του 2011 και οι αναλυτές διαβλέπουν μικρή προοπτική για μια σταθερή μείωση στο εγγύς μέλλον, προσθέτει το δημοσίευμα.

http://www.nytimes.com/2013/07/02/business/global/euro-zone-joblessness-rises.html?pagewanted=print

Η εφημερίδα GUARDIAN δημοσιεύει δημοσιογραφική έρευνα που διεξήχθη στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, με θέμα την ανεργία των νέων (συνεντεύξεις νέων ανθρώπων για το πώς αντιμετωπίζουν και πως βιώνουν την ανεργία, με τίτλο “Young, Qualified and Jobless: Plight of Europes BestEducated Generation”) καθώς και ανταπόκριση της Helena Smith για την προσέγγιση της ελληνικής νεολαίας στο ζήτημα της ανεργίας (“Jobless Young Greeks Take Imaginative Steps to Change their Destiny”).

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jul/01/jobless-europe-young-qualified?INTCMP=SRCH

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jul/01/jobless-young-greeks-steps-change-destiny?INTCMP=SRCH

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον του Jim Puzzanghera στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας LOS ANGELES TIMES, με τίτλο «Eurozone unemployment hits record high of 12.1% in May».

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι τα μέτρα λιτότητας που είχαν ως στόχο να βοηθήσουν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους, ώθησαν την περιοχή σε ύφεση, ενώ τα οικονομικά προβλήματα στην Ευρώπη πλήττουν και τις ΗΠΑ, λόγω της μείωσης της ζήτησης των εισαγωγών από τα ευρωπαϊκά κ-μ.

http://www.latimes.com/business/money/la-fi-mo-eurozone-unemployment-20130701,0,3792069,print.story

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: