Το ΔΝΤ τα “ρίχνει” στην κυβέρνηση για απολύσεις




Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρουσιάζεται εξαιρετικά σκληρό και διατυπώνει την ανησυχία του για την πραγματική πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις και λίγο-πολύ υποστηρίζει ότι αντί οι κυβερνώντες να ασχοληθούν με την έξοδο από το δημόσιο των λεγόμενων ακατάλληλων, αναζητούν τρόπους μετακίνησής τους ως ο στόχος του να είναι να αποφύγουν τις απολύσεις, για τις οποίες δεσμεύθηκαν.

Οι παραπάνω ανησυχίες καταγράφονται στην έκθεση που πααρουσίασε ο κ. Πολ Τόμσεν στο διοικητικό συμβούλιο. Αναφέρει ότι παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε στο  κλείσιμο του κρατικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, της ΕΡΤ, η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης παραμένει ιδιαίτερα απογοητευτική.

Ο κ. Τόμσεν και τα υπόλοιπα μέλη της Αποστολής λαμβάνουν υπόψη τους τις διαβεβαιώσεις των αρχών ότι οι πρόσφατες αλλαγές στην εποπτεία των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα σηματοδοτούν μια πολύ ισχυρότερη, όπως καταγράφουν στην έκθεση, πολιτική βούληση για την προώθηση αυτών των μεταρρυθμίσεων. Επίσης αναφέρουν ότι και οι νέες πρωτοβουλίες στον τομέα αυτό είναι ενθαρρυντικές, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων για την επίλυση του προβλήματος των μόνιμων συμβασιούχων.

Εν τούτοις, τα στελέχη του Ταμείυ εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η έμφαση μετατοπίζεται σημαντικά μακριά από την εξασφάλιση της εξόδου των επιόρκων και των ακατάλληλων δημοσίων υπαλλήλων, όπως αναφέρει η έκθεση. Εκφράζουν δε φόβους ότι επιχειρείται ανακατανομή του προσωπικού αυτού μέσα στο δημόσιο τομέα και όχι απόλυση, όπως συμφωνήθηκε. Μάλιστα τα στελέχη του Ταμείου κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν είναι αξιόπιστη η προσπάθεια της στο θέμα αυτό, και την εγκαλούν να προχωρήσει στις απολύσεις ώστε στη συνέχεια να προσληφθεί νέο ειδικευμένο και έμεπιρο προσωπικό.

Αξιωματούχος του Ταμείου είπε ότι τα πολύ δύσκολα είναι μπροστά και ότι η επιθεώρηση του Σεπτεμβρίου κρίνει σχεδόν τα πάντα για το Ελληνικό Πρόγραμμα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: