Ρένα Δούρου: Σκοτεινή η πραγματικότητα – ΚΚΕ: Ενας ακόμη εκπρόσωπος του κεφαλαίου




Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιού στην Αθήνα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρένα Δούρου έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Ό,τι μανδύα και να επιχειρήσει να φορέσει η κυβέρνηση στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, προκειμένου να οικοδομήσει ένα νέο «succes story», δεν μπορεί να καλύψει την σκοτεινή πραγματικότητα που δημιουργεί καθημερινά η πολιτική λιτότητας που έχει επιλέξει: 1.5 εκατομμύριο άνεργοι, βαθιά ύφεση για έκτο χρόνο που θα συνεχιστεί και του χρόνου, μη βιώσιμο χρέος.

Αντί για πολιτικές ανάπτυξης και δημιουργίας απασχόλησης, η δικομματική κυβέρνηση προσφέρει μαζικές απολύσεις και… επιστροφή σε εμφυλιοπολεμική ρητορεία, ως τελευταία γραμμή άμυνας. Μια γραμμή άμυνας που όμως έχει μετατραπεί σε γραμμή Μαζινό, σε γραμμή ήττας, που την πληρώνουν ακριβά μισθωτοί και συνταξιούχοι, νέοι και άνεργοι, δηλαδή όλοι όσοι θυσιάζονται στο βωμό της ιδεοληψίας του πρωτογενούς πλεονάσματος των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα”.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ TOY KKE

Mετά την επίσκεψη Σόιμπλε, ένας ακόμη εκπρόσωπος του κεφαλαίου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα, για να στηρίξει την κυβέρνηση στο αντιλαϊκό της έργο, αποδεικνύοντας ότι είτε με το μοντέλο διαχείρισης Μέρκελ, είτε με το μοντέλο Ομπάμα, το οποίο θαυμάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός οδηγείται σε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή.

Το ποια ιμπεριαλιστική συμμαχία θα προτιμήσει περισσότερο η ελληνική αστική τάξη είναι για το λαό αδιάφορο, αφού αυτός σε κάθε περίπτωση θα έρθει αντιμέτωπος με νέα αντιλαϊκά μέτρα, με εμπλοκή της Ελλάδας σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι να επιλέξει ο λαός την αποδέσμευση από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και να πάρει στα χέρια του τις τύχες και την εξουσία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Για «μία μη ρεαλιστική υπεραισιοδοξία για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής», από την πλευρά της κυβέρνησης, κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

Τονίζει ότι η κυβέρνηση, «στους επισκέπτες εκπροσώπους των κυβερνήσεων των ισχυρών χωρών,  οφείλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου που δημιουργεί η παράταση της πολιτικής λιτότητας και να ζητήσει ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, που θα συνδέσουν τη δημοσιονομική εξυγίανση με την αναπτυξιακή διαδικασία, θα αποδώσουν προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και  θα δημιουργήσουν δίκτυ κοινωνικής υποστήριξης για τους ανέργους και όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

Η ανακοίνωση καταλήγει πως «μια τέτοια στάση αξιοποιεί την παραδοχή των λαθών που έχουν κάνει και οι ίδιοι οι εταίροι, κόβει το δρόμο για νέα επιβαρυντικά μέτρα  και επανατοποθετεί την  προοπτική σταθεροποίησης και ανάκαμψης».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: