Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο Βίκτωρας Ρέστης-Κατηγορίες για υπεξαίρεση




Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια ο 45χρονος επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο εφοπλιστής που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στο σπίτι του στη Βούλα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του η ανακρίτρια, αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς, Ρέα Κατσίβελη, για τις δύο κατηγορίες, που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η τράπεζα FBBank προς εταιρείες συμφερόντων του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας που θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την απολογία του, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι έχει στραφεί δικαστικά σε βάρος συνεργατών του για την υπόθεση του επίμαχου δανείου.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, για την ίδια υπόθεση έχουν εκδοθεί άλλα δυο εντάλματα σύλληψης σε βάρος πρώην συνεργατών του κ. Ρέστη.

Το ένταλμα σε βάρος του 45χρονου επιχειρηματία εκδόθηκε ύστερα από την εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBBank που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από τον επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, Παναγιώτη Νικολούδη, ενώ ερευνάται το ακριβές ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων που φέρεται να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είχε αποκαλύψει σε δημοσίευμά του το «Έθνος της Κυριακής» την περασμένη Κυριακή, ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, βάσει των στοιχείων-φωτιά που καταγράφονται σε πόρισμα του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη, βρίσκεται αντιμέτωπος με τρία σοβαρά κακουργήματα, αυτά της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση ύποπτου δανείου από την τράπεζα FBB ιδιοκτησίας του σε εταιρείες συμφερόντων του. Το εν λόγω δάνειο μάλιστα κατέληξε ύστερα από δαιδαλώδεις διαδρομές σε προσωπικούς του λογαριασμούς.

Ταυτοχρόνως, στο πόρισμα γίνεται ειδική αναφορά από τον πρόεδρο της Αρχής στα 524 εκατ. ευρώ που ήταν το παθητικό της συγκεκριμένης τράπεζας και θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Η υπόθεση αφορά σε πρώτη φάση δάνειο 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο ο κ. Ρέστης φέρεται ότι έδωσε από την τράπεζα ιδιοκτησίας του FBB-Πρώτη Επιχειρηματική ΑΕ, στον… εαυτό του και σε μέλη της οικογένειάς του, μέσω αλυσίδας offshore εταιρειών, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων ή έστω αποκατάστασης της ζημιάς που υπέστη η τράπεζα.

Πηγή – Φωτογραφία: ΕΘΝΟΣ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: